Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kek: Tekma v Fazaneriji je nagrada za mlade nogometaše

Murini mladinci, ki trenutno vodijo na lestvici 1. SML EON NextGen, se bodo v petek pomerili z Nafto. Pred prekmurskim derbijem smo se pogovarjali s trenerjem Matjažem Kekom.

Muraši so včeraj v Velenju prišli do zmage s 5 : 4 in se še desetič v letošnji sezoni veselili zmage. S tem so tudi potrdili prvo mesto na lestvici, kjer imata Maribor in Olimpija tri točke zaostanka, a tekmo manj od čarno-bejlih.

"Gostovanje v Velenju je letos že bilo in še bo za marsikoga izjemno zahtevno. Umetna trava, pritisk, ki ga ustvarjajo domači in agresiven nasprotnik. Zmaga na težkem gostovanju je odlična popotnica pred petkovo tekmo z Nafto," uvodoma pove Matjaž Kek, trener mladincev Mure. Zdaj je pred njim in njegovo ekipo drugi letošnji prekmurski derbi. Prvega so čarno-bejli v Lendavi dobili s 3 : 2. "Tekmo v Lendavi smo si že pogledali, jo analizirali in bomo to še ponovili. Pogledali si bomo tudi nekatere ostale tekme Nafte in se pripravili kot na vsakega nasprotnika. Fantje imajo zdaj malo časa, da se spočijejo, potem pa nas čaka drugi letošnji prekmurski derbi, tekma, na katero se sicer pripravljamo tako, kot na vsako drugo," pravi.

Drugič v letošnji sezoni se bodo mladinci z nasprotniki udarili na glavnem igrišču v Fazaneriji, prvič se je to zgodilo proti Celju. Tokrat v Murski Soboti gostujejo Lendavčani, tekme z Nafto pa so imele vedno poseben naboj, tudi zato je pričakovati, da se bo v Fazaneriji zbralo lepo število gledalcev. Kek je prepričan, da je to, da bo tekma odigrana na glavnem igrišču, tudi lepa nagrada za mlade Muraše. "To je predvsem nagrada za fante, ki so si s predstavami v dosedanjem delu prvenstva izborili to možnost, da igrajo v Fazaneriji. Ni veliko generacij, ki je imelo priložnost igrati na glavnem igrišču, pred lepo navijaško kuliso. Na tak način pa bomo mlade nogometaše privadili tudi na to, kaj sledi, v kolikor se bodo uspeli prebiti v člansko ekipo," pravi Kek.

Ravno dejstvo, da je kar nekaj nogometašev letos že debitiralo v članski ekipi, Keka še posebej veseli. "To me skorajda veseli še bolj kot rezultati mladinske ekipe. Veliko število fantov dobiva minutažo pri članih, dva sta začela zadnjo pokalno tekmo, še dva bi jo skorajda zagotovo dobila, če ne bi bila na reprezentančni akciji. V veliko veselje mi je, ko da trener priložnost mladincu in to na derbiju pri rezultatu 0 : 0. To potrjuje zaupanje v naše mlade nogometaše," meni Kek. Ta se nato dotakne še dozdajšnjih rezultatov njegove ekipe.

"Lahko smo zadovoljni iz rezultatskega vidika. Igramo zelo napadalen nogomet, kar se je pokazalo tudi v zadnjih dveh krogih, a nas to večkrat kaznuje tudi v obrambi, kar seveda ni dobro in s tem nisem zadovoljen. Temu posvečamo veliko pozornosti na treningih in želimo te napake odpraviti. Vseeno pa mislim, da smo v teh tekmah pokazali dobro, všečno in napadalno igro, prav tako pa pokazali, da si želimo biti boljši od nasprotnika," zaključi Kek.

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Matjaž Kek

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu