Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kljub igri za pozabo se zmagi ne gleda v zobe

Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: Dolinar, E. Kos, Hofman, Thalita, Rozmarič, Kocijan. Čepijo od leve: Rakovec, Vilčnik, Klopčič, De Jesus Matos in Kolbl. Foto: Boštjan Rous

Črno-bele so novo sezono začele na Fazaneriji pred 300 gledalci. Z enim zadetkom v vsakem polčasu so premagale ekipo ŽNK Ljubljana. Zadela je kapetanka Špela Kolbl. Trener Bojan Jančar je pogrešal tri novinke Saro Adam, Nikolino Plavšić in Yano Malakhovo. Prvič je kot pomočnik trenerja na klopi sedel Zdenko Maučec. Zelo uspešnega trenerja črno-belih Roberta Berendijaša, ki je medtem postal vodja mladinske šole in je z murašicami v lanski sezoni osvojil dvojno krono, je zamenjal Bojan Jančar. Rakičanec Jančar se je po sedmih letih vrnil na klop črno-belih s katerimi je že osvojil pet državnih prvenstev, prvič v zgodovini kluba pa so se z njim prebile v šestnajstino finala Uefa ženske lige prvakinj.

Mura Nona: Iva Kocijan, Lara Klopčič (6' Ines Sok, 85' Ana Marija Kršljin Stojić), Evelina Kos, Thalita, Špela Rozmarič, Lea Dolinar, Živa Rakovec, Noelle Vilčnik (63' Lucija Kos, 85' Lana Jakšič), Josy Matos, Špela Kolbl, Neli Hofman (85' Asja Cvetkovič). Trener: Bojan Jančar.

Ljubljana: Pamela Begić, Tija Zakrajšek, Zala Petrič, Neva Kumalić (63' Dairine Rovšek), Jana Intihar, Gala Dasović Ravnik (87' Ela Andlovic), Nika Pintarič, Katjuša Kern, Katja Turk (63' Nina Šmid), Tjaša Tibaut (78' Nika Koprivnikar), Mirjam Kastelec. Trenerka: Lucija Grad.

Strelke: Špela Kolbl (16'/11m, 69').

Rumeni karton: Noelle Vilčnik (50'); Nika Pintarič (31', 58').

Rdeči karton: Zala Petrič (16'), Nika Pintarič (58').

Že v tretji minuti se je poškodovala Lara Klopčič, ki je zamenjala Ines Sok. V 8. minuti je prečnik zatresla Josy Matos. Po igranju z roko Zale Petrič v 16. minuti v svojem kazenskem prostoru, je sodnik zapiskal najstrožjo kazen, posledično pa je bila igralka Ljubljane izključena. Kapetanka črno-belih Špela Kolbl je zadela z bele točke za vodstvo z 1:0. V 20. minuti je dvakrat poskušala kapetanka domačink, vendar ji ni uspelo povišati vodstva. V 23. minuti je strel Josy Matos gostujoča obramba preusmerila v kot. Zadnja polovica prvega polčasa je potekala med obema kazenskima prostoroma. Rezultat se do konca prvega polčasa ni spremenil.

Drugi polčas sta obe ekipi pričeli brez sprememb v igralskem kadru. V 50. minuti je porumenela Noelle Vilčnik. V 56. minuti je strel Špele Rozmarič gostujoča vratarka obranila in žogo poslala preko vrat. V 58. minuti je po prekršku nad Josy Matos drugič porumenela Nika Pintarič, zato je morala zapustiti igrišče. Zadnje pol ure so igralke v črno-belih dresih, odigrale z dvema igralkama več. V 62. minuti je Bojan Jančar opravil menjavo, iz igre je odšla Noelle Vilčnik vstopila je pa Lucija Kos. V 65. minuti je strel z glavo kapetanke Špele Kolbl, obranila gostujoča vratarka. V 68. minuti je neovirano streljala Nelli Hofman, vendar je strel končal preko gola. Za zgrešen strel se je Neli Hofman oddolžila v 69. minuti, ko je s podajo v prostor zaposlila domačo kapetanko Špelo Kolbl, ki je še drugič premagala gostujočo vratarko in povišala vodstvo na 2:0. V 79. minuti je poizkusila še Evelina Kos a so gostujoče igralke strel obranile. V 80. minuti je s strelom iz razdalje poiskusila še Josy Matos. V 85.minuti je trener črno-belih opravil še tri menjave. Igro je zaradi poškodbe zapustila Lucija Kos, ki je vstopila v 62. minuti, Nelli Hofman podajalka za drugi gol in Ines Sok, ki je v prvem polčasu v 6. minuti zamenjala poškodovano Laro Klopčič. Vstopile pa so Asja Cvetkovič in dve šestnajstletnici Lana Jakšič in Ana Marija Kršljin Stojič, ki sta dobili nekaj minut za svoj debitantski nastop v SŽNL.

Murašice bodo v drugem krogu gostovale na igrišču v Kopru proti novinkam v SŽNL ekipi Gažon. Tekma bo v nedeljo 20. avgusta 2023.

1. Olimpija Ljubljana    1 1 0 0 10:0 3
2. Mura Nona        1 1 0 0  2:0 3
3. Gažon          1 1 0 0  1:0 3
4. Cerklje         1 0 1 0  0:0 1
5. Radomlje Medex      1 0 1 0  0:0 1
6. Primorje Gaia Naturelle 0 0 0 0  0:0 0
7. Krim           1 0 0 1  0:1 0
8. Ljubljana        1 0 0 1  0:2 0
9. Drava Ptuj        1 0 0 1  0:10 0

Nove igralke: Nikolina Plavšić, Yana Malakhova in Sara Adam, v ozadju član upravnega odbora Ciril Horvat. Foto: Foto: Boštjan Rous

Tekmo si je ogledal tudi stari novi predsednik Robert Kuzmič v družbi člana upravnega odbora Simona Jakšiča. Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu