Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ko na tekmo pride za dve vasi gledalcev

Skupinska fotografija pred tekmo. Stojijo od leve: Darko Atanasov, Patrik Žekš, Žiga Kous, Marko Miličevič, Aleksander Sočič, Almin Kurtović, Borna Proleta, Robert Čakš, Enej Meglič, Leard Sadriu, Partik Raduha, Lan Erjavec, Filippo Tripi. Spodnja vrsta: Aljaž Žekš, Sandi Nuhanović, Nik Lebar, Tilen Ščernjavič, Aleš Štornik, Alexandros Kyziridis, Martin Korpič, Ivan Šarić in Štefan Horvat. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pokalna tekma med Čardo in Muro je bila pravi praznik nogometa. Ob nogometnem igrišču v Martjancih se je zbralo okrog 1200 nogometnih navdušencev, kar je več kot jih je bilo denimo v Ljubljani na dvoboju Olimpije in Kopra. Za primerjavo - to je za dve vasi Martjanci. Tribuna je bila polna, navijači in nogometni kibici pa smo dodobra zapolnili tudi prostor ob ograji.

Že po prihodu v Martjance se je videlo, da ne gre za običajen nogometni klub. Veliko ljudi je nosilo klubska obeležja - šale, majice, po prihodu v vas iz smeri Murske Sobote pa je nekdo celo s traktorskim nakladačem visoko v zrak dvignil vijolično zastavo - simbol tega kluba. Tekma je minila brez enega samega incidenta, saj navsezadnje gre za kluba, ki na mnogih področjih tesno sodelujeta, pa tudi navijači spremljajo tako en kot drugi klub. Veliko nogometašev Mure, ki ne dobi pravih priložnosti v črno-belem dresu kasneje zaigra v dresu Čarde. Prav tako najboljši mladi Čardini igralci pogosto prestopajo k Muri. Čardo že nekaj let trenira nekdanji Murin vezist Leon Horvat, v vratih pa je stal Lan Erjavec, vratar, ki je z Muro doživel evropsko konferenčno ligo. Igral je tudi Atanasov, ki je s 23. zadetki za Muro eden višje rangiranih strelcev Mure vseh časov.

Na tekmi smo videli ogromno znanih obrazov. Tam je bil predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan, predsednik Mure Robert Kuzmič in pa predsednik beltinskega drugoligaša Janez Breznik. Srečali smo tudi Murine igralce, ki so trenutno izven pogona - Kaija Cipota, Jako Domjana itd. Tam je bil celo eden najstarejših še živečih Murinih igralcev Karel Glažar - Babo.

Dogodka ni uspelo pokvariti nekoliko hladno in vetrovno vreme. Čardi čestitke za organizacijo, želimo pa ji tudi vse dobro v boju za 3. SNL.

Več v spodnji galeriji fotografij.

Pogled proti igrišču v smeri glavne tribune. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Ogrevanje pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Levo uradni napovedovalec in DJ. Tik pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Oba kapetana, Žiga Kous in Martin Korpič, bosta popeljala soigralce na igrišče. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Na tekmo so prišli tudi Black Gringosi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Med polčasom je bila največja gneča pri šankih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

V družbi prijateljev si je tekmo ogledal tudi Karel Glažar - Babo (desno). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Končni rezultat tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Mladi navijač Čarde po koncu tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Kako so igrali?

Vabimo vas k ocenjevanju murašev na tekmi proti Čardi (7. marec 2024). Ocenjujete tako, da jim date oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še lahko trenerja Antona Žlogarja in glavnega sodnika Nejca Gergiča.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 8. marca, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 70.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu