Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ko zapojejo pesti in se tekma predčasno konča

Nogometaši Sobote so v pokalu maršala Tita (pokal FLRJ) gostovali na Ptuju pri Dravi. V prvem polčasu je bila igra več ali manj izenačena. Domačini so povedli s 3:1, naši nogometaši pa so nato znižali na 3:2. V tem delu igre je Drava zastreljala enajstmetrovko, kar je našim nogometašem dalo poleta, da so vse pogosteje napadali in iskali zadetek. Sedem minut pred koncem so Sobočani dosegli zadetek, ki pa ga glavni sodnik Vaupotič ni priznal. Na koncu je po fizičnem obračunavanju sodnik predčasno končal tekmo. Kot so poročali časopisi je za incident kriv glavni sodnik, ker si ni pridobil avtoritete in ni bil siguren v svoje odločitve.

Pomurski vestnik je poročal, da sodnik ni poznal pravil nogometne igre, da sta ekipi vstopili v podaljšek brez žrebanja strani, da je pri odbiti žogi od prečke v polje dosodil avt in da je razveljavljal zadetke v škodo gostov. Atmosfera se je stopnjevala do te mere, da so igralci Sobote nagradili sodnika z darovi svojih mišičastih rok, svoje pa so dodali tudi gledalci.

Rezultat 3:2 najverjetneje ni relevanten, saj sta po navedbah nekaterih medijev ekipi igrali podaljšek, ki se igra v primeru neodločenega rezultata. Največja verjetnost je, da je Sobota iz te tekme odšla kot zmagovalec, saj se je dan pozneje v naslednjem krogu pomerila z mariborskim Branikom.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu