Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Lendavčani Muri odvzeli točki

V Lendavi je bil odigran 17. prvenstveni prekmurski derbi med Nafto in Muro, ki so ga s 3:1 dobili domačini. Ob polčasu je bil rezultat 1:1.

Nafta: Varga, J. Gerenčer, L. Gerenčer, Vajda, K. Vidak, Š. Vidak, Pinter, J. Štefanec, Šiftar, Török in Šimonka.

Mura: S. Skalar, Klajnšček, Veren, Št. Norčič, Klepec, B. SKalar, Fujs, Zelko, Kološa, Vrtarič in Sečko. Trener: Feri Zelko.

Tekma je na igrišče v Lendavi privabila okrog 700 gledalcev, med njimi pa je bilo precej pristašev Mure. Muraši so bili prvih petnajst minut boljši tekmec in močno ogrožali vrata domačinov. Naftaši so se nato otresli pritiska in začeli s pritinapadi. V enem izmed njih je v 17. minuti igralec Mure igral v svojem kazenskem prostoru z roko. Zanesljiv izvajalec iz enajstih metrov je bil Török. Mura je pet minut kasneje izenačila iz prostega strela. Strelec je bil Sečko.

Pravo nasprotje prvega je bil drugi polčas v katerega so bolje krenili igralci Nafte. Lendavčani so prevladovali in prikazali lepo igro, kakršne že dolgo ni bilo na igrišču pod lendavskimi goricami. V 57. minuti so Muraši v kazenskem prostoru podrli Šiftarja, sodnik pa je še drugič pokazal na belo točko. Vnovič jo je izvedel Török in svoje moštvo popeljal v vodstvo z 2:1. Po prejetem zadetku so Muraši pričeli igrati ostreje in želeli izid izenačiti, vendar je bila obramba Nafte vselej na mestu. V 83. minuti je Šiftar po lepi kombinaciji dosegel tretji zadetek in postavil končni izid 3:1.

Po prikazanem je rezultat realen, saj je Nafta zaigrala na oko precej lepše od Mure. Pri domačinih se je izkazal srednji napadalec Šiftar. V predtekmi je drugo moštvo Mure z 2:3 porazilo drugo moštvo Nafte. Tekma je bila odigrana kot srečanje v tekmovanju za pokal maršala Tita.

Lestvica

1. Kladivar    8 7 0 1 43:11 14
2. Železničar MB 8 6 1 1 39:10 13
3. Aluminij    8 5 1 2 30:15 11
4. Nafta     8 5 0 3 25:14 10
5. Mura      8 3 1 4 29:26  7
6. Drava     8 3 0 5 13:42  6
7. Kovinar Štore 8 1 0 7  9:44  2
8. Kovinar MB   8 0 1 7  4:30  1

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu