Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Minimalna zmaga za nove tri točke

Murapice se veselijo zadetka. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Črno-bele so v 17. krogu SŽNL gostovale pri ekipi Radomelj in zmagale z minimalnih 0:1 (0:0). Murašice so prevladovale, igrale napadalno, medtem ko so se Radomljanke večino časa branile, pogosto pa jih je tudi reševala domača vratarka. Rezultat bi lahko bil višji in ne odraža realne slike na igrišču.  

Radomlje Medex: M. Zajc (od 92' Žana Galjot), A, Zajc, Bazjak, Gerbec, Omejec-Židan, Kastelec, Gerjol (od 83' Ulbin), Gadnik (od 92' Močnik), Žagar, Doles (od 85' Živa Galjot), Slapnik. Trener: Aljaž Gornik

Mura Nona: Kocijan, Đorđević, Kolbl, E. Kos, Šoštarič Karič, Rakovec, Vilčnik (od 85' Bednarova), Dolinar, Vindišar, Malakhova (od 91' Jakšič), Hrga (od 62' Hofman). Trener: Vlado Kokol.

Strelka: 0:1 – Katarina Gadnik(ag) (57').

Že od začetka tekme so je videlo, da danes murašice zanima samo zmaga. V 2. minuti je dlani domače vratarke ogrela Šoštarič Karičeva. V 6. minuti je s strelom po sredini gola poskusila Rakovec. Tudi dva strela Dolinarjeve je domača vratarka ubranila. V 30. minuti je domača vratarka ubranila še en strel Dolinarjeve s kakšnih 12-metrov. Do konca tekme so murašice nanizale še kar nekaj napadov in strelov na gol domače vratarke, ki je uspela vse strele ubraniti. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

Ekipa črno belih je drugi polčas začela brez sprememb v igralskem kadru. Prvi razburljiv trenutek se je zgodil že v drugi minuti drugega polčasa, ko je po prekršku nad Hrgo, prosti strel izvajala Dolinarjeva. Po predložku v kazenski prostor je najvišje skočila Evelina Kos in z strelom z glavo zadela okvir vrat. V 52. minuti je po prekršku nad kapetanko Kolblovo, prosti strel z 20. metrov izvedla Vilčnikova, vendar je žoga zletela prek gola domačink. V 53. minuti je po petem strelu iz kota, s strelom poizkusila Vindišarjeva, vendar je tudi njen strel zletel preko vrat. V 54. minuti je s strelom iz razdalje zopet poizkusila Dolinarjeva, a je strel domača vratarka ubranila. V 56. minuti je Malakhova poslala predložek v kazenski prostor domačink, s strelom z glavo iz neposredne bližine je poizkusila Vilčnikova, vendar je strel domača vratarka ubranila. Po že šestem kotu je Vilčnikova poslal predložek v domači kazenski prostor, kjer je žoga prišla do Dolinarjeve, ta pa je z volejem iz prve streljala proti vratom, vendar se je žoga od domače kapetanke odbila v mrežo domače vratarke za vodstvo murašic z 0:1. Murašice so se po seriji zapravljenih priložnosti v drugem polčasu le veselile vodstva.

V 60. minuti je po igranju z roko ene od domačih igralk iz prostega strela s približno 22 metrov poizkusila Vilčnikova, vendar je njen strel domača vratarka ubranila. V 62. minuti je prišlo do prve menjave pri črno-belih iz igre je odšla Hrga v igro je vstopila Hofmanova. Domačinke so le stežka prišle preko sredine, če pa so že prišle pa so obrambne igralke črno-belih to namero hitro preprečile. V 72. minuti je s strelom iz razdalje poizkusila kapetanka Kolblova, vendar je tudi njen strel zletel mimo vrat. Vse do 76. minute so murašice konstantno napadale vrata domače vratarke, vendar je ta vse napade odbila, v 76. minuti je s strelom z 21-metrov poizkusila Dolinarjeva, vendar je po obrambi domače vratarke žoga zletela v prečko, od koder se je odbila nazaj v polje, kjer pa je s strelom z glavo Malakhova zadela soigralko Hofmanovo in domačinke so lahko izbile žogo izpred svojih vrat. V 85. minuti je trener črno-belih Kokol naredil drugo menjavo iz igre je odšla Vilčnik v igro je vstopila Bednarova. V 91. minuti je bila še na strani murašic opravljena ena menjava iz igre je odšla Malakhova v igro je vstopila Jakšičeva. Do konca tekme smo nato videli boj le pred enim kazenskim prostorom. Domačinke niso izvajale nobenega kota, kar kaže na prevlado murašic čez celotno tekmo.

Z novo zmago so murašice zadržale šest točk prednosti pred ekipo Olimpije. Naslednji vikend sledi zadnji krog pred zaključno fazo državnega prvenstva, črno-bele na domačem igrišču v soboto pričakujejo ptujsko zasedbo WFC Drava Ptuj.

"S tekmo moramo biti zadovoljni, na splošno zaradi samega rezultata. Tri točke so bile imperativ, katere smo tudi dosegli. Sama igra se je odvijala na nasprotni polovici vseh devetdeset minut, tako da nasprotniku nismo dali niti priložnosti da pride blizu našega gola. Imeli smo ogromno priložnosti, zato moramo vztrajat naprej, delat na treningu s polno paro. Odigravat te naše principe, ki jih imamo in izboljšat to strelsko unčikovitost, ki nam trenutno dokaj peša,“ je po tekmi razmišljal Vladimir Kokol, trener Mure.

Lestvica

1. Mura Nona     15 14 1 0 115:4 43
2. Olimpija Ljubljana 15 12 1 2  92:5 37
3. Ljubljana     15 11 0 4  55:13 33
4. Radomlje Medex   14  8 2 4  27:13 26
5. Primorje Gaia Nat. 15  6 1 8  33:53 19
6. Cerklje      16  5 3 8  19:50 18
7. Drava Ptuj     15  3 1 11  9:69 10
8. Krim        14  1 2 11  6:57 5
9. Gažon       15  1 1 13  3:95 4

Murašice proti Radomljankam. Stojijo od leve: Vindišar, Dolinar, E.Kos, Đorđevič, Kocijan. Čepijo: Kolbl, Hrga, Malakhova, Vilčnik, Karič Šoštarič, Rakovec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu