Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Muraši premagali zagrebški Metalac
31. avgust 1952

Nogometaši Mure in zagrebškega Metalca. Muraši so v belih majicah. Zgornja vrsta od leve: Paviša (trener), Horvat, M. Deškovič, Fujs, Klepec, Babič, Pavličevič. Srednja vrsta: Maučec, Zelko. Čepijo: Bušen, Klajnšček in skrajno desno vratar Skalar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Nogometaši Mure so odigrali prijateljsko nogometno z zagrebškim Metalcem in slavili s 3:1. Maloštevilni gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov.

Za Muro so igrali: Slavko Skalar, Janez Horvat, Milan Deškovič, Karel Fujs, Stanko Klepec, Mirko Babič, Miodrag Pavličević, Feri Maučec, Feri Zelko, Aleksander Bušen in Ciril Klajnšček. Trener: Paviša.

V prvem polčasu se je igra večinoma odvijala na sredini igrišča in niti ena niti druga obramba nista dopuščali napadalcem, da bi se nevarno približali vratom. Metalac je večino strelov sprožil z razdalje, vendar so bili ti precej nenatančni. Precej akcij se je končalo s prepovedanim položajem.

V začetku drugega polčasa so gostje močno pritisnili proti vratom Skalarja in v trenutkih prevlade Metalca je Mura povedla. V 60. minuti je Horvat sprožil z razdalje, vratar gostov pa je žogo odbil na noge Fujsu, ki jo je z bližine potisnil v mrežo za 1:0. Po doseženem zadetku so se igralci Mure otresli pritiska in nanizali vrsto lepih akcij. Pri eni izmed njih je branilec gostov igral v svojem kazenskem prostoru z roko, sodnik pa je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Zelko, ki je zadel desni spodnji kot. Minuto za tem je Skalar obranil silovit strel gostov. V 83. minuti je Mura povedla s 3:0. Znova je močno streljal Horvat, vratar pa je žogo na kratko odbil na noge Maučecu, ki je mojstrsko zadel za visokih 3:0. Tudi po zadetku so bili Muraši boljši in v trenutkih, ko je četrti zadetek visel v zraku so gostje po domiselni akciji dosegli časten zadetek.

Na koncu so gledalci zadovoljni zapuščali stadion, saj so se izkazali skoraj vsi nogometaši. Dobri sta bili krilska in obrambna vrsta. Najboljši je bil Klepec, nekoliko slabši pa Babič. V napadu se je najbolj izkazal Maučec, dobro pa sta igrala tudi Fujs in Horvat. Zelko in Pavličevič sta bila slabša kot običajno. Gostje so prikazali lep nogomet, vendar premalo učinkovit. V svojih vrstah imajo nekaj nevarnih strelcev.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu