Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Murska Sobota gosti OFK Beograd

Miodrag Pavličević Mišo leta 1951 v dresu Mure. Leta 1959 je bil sekretar kluba OFK Beograd. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jože Kološa

V času od 20. julija do 3. avgusta 1959 se na pripravah v Murski Soboti nahaja eden najtrofejnejših jugoslovanskih klubov Mladinski nogometni klub Beograd oz. OFK Beograd. Beograjčani se v naših krajih pripravljajo na turnejo po Zahodni Nemčiji, kjer bodo odigrali tri tekme. Beograd je v pretekli sezoni igral v II. zvezni ligi in se z osvojitvijo naslova znova uvrstil v I. zvezno ligo. V sezonah 1931, 1933, 1935, 1936 in 1936 so osvojili naslov prvaka Kraljevine Jugoslavije, leta 1953 in 1955 pa pokal maršala Tita. Člani tega kluba so državni A reprezentanti Srboljub Krivokuća, Vasilije Šijaković in Milorad Milutinović. Člani B reprezentace so Josić, Antić in Davidović, član mlade reprezentance pa Grujić.

Sekretar kluba je nekdanji igralec Mure/Sobote Mišo Pavličević, ki je dejal: "Pričakovati je, da bodo že same priprave, posebej pa še tekme, zelo zanimive za tukajšnje občinstvo, ki je zahtevno in dobro pozna nogomet. Za domači klub pa je zelo ugodno, da bo imeli tokrat za svojega nasprotnika močnejše moštvo. Upam tudi, da se bodo naši nogometaši dobro počutili v Murski Soboti in med pomurskimi prijatelji nogometa."

Bivanje priznanega moštva v Murski Soboti bo izreden dogodek, saj se bo prvič po osvoboditvi zgodilo, da bo na stadionu Sobote gostovalo moštvo, ki igra tekme I. zvezne lige. Nogometaši Sobote bodo z Beograjčani odigrali tudi pripravljalno tekmo, ki bo 26. julija. Gostje bodo odigrali še dve tekmi, eno z reprezentanco Pomurja, drugo pa z mladinsko državno reprezentanco. Tehnični sekretar Sobote Vlado Cvetko: "Gostovanje Beograda je za Soboto pomembna pridobitev, saj bo tehnično vodstvo našega kluba lahko mnogo pridobilo že v samih pripravah, občinstvo pa gledalo tekme, ki jih po osvoboditvi še ni na domačem terenu. Pričakujemo, da bo bivanje beograjskih nogometašev močno prispevalo k temu, da si bomo za nadaljnji start v slovenski conski ligi in sploh za kakovostni napredek nogometa pridobili mnogo dragocenih izkušenj."

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu