Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nemočni ob porazu

Pogled na tekmo s severne tribune. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V hladnem in vetrovnem vremenu se je na Fazaneriji pričela tekma 19. kroga 2. SNL med Muro in Šenčurjem.

Postava Mure: Ajlec, Maruško, Benkič, Smolkovič, Janža, Prettner, Slavic, Vršič, Kous, Pavel in Bohar. Klop: Gačevski, Slavič, Gruškovnjak, Rogač, Pejnovič in Zlatar. Trener: Snako Maučec.

Šenčur: Curanovič, Kerić, Lazić, Mešanovič, Kreft, Ovijač, Brezarič, Stanko, Košnik, Ovčina in Bobnar. Klop: Švegelj, Đurič,Kukavica, Huschen, Traven, Stranjak in Golob Majkič. Trener: Goran Stankovič.

Prvi polčas.

S sredine so pričeli gostje.

1 - Že takoj v prvem napadu na tekmi so si gostje priigrali zrelo priložnost. Po globinski podaji se je v lepi priložnosti znašel Bobnar. Njegov strel je Ajlec zanesljivo odbil.

6 - Muraši so na sredini odvzeli žogo gostom ter jo podali na desno stran do Janže. Le ta je - nekoliko z desne strani - podaljšal do Slavica, ki se je znašel na petih metrih od vrat. Njegov strel je gostujoči vratar odbil.

12 - Nova lepa priložnost Mure. Tokrat so črno beli kombinirali na levi strani. Žiga Kous je v sredini našel Boharja, ki je streljal z roba kezenskega prostora, vendar je žoga končala nad prečko.

14 - Tudi gostje so v svojih namerah nevarni. Po kombinaciji na sredini igrišča, se je s kakšnih petindvajsetih metrov za strel odločil Košnik. Njegov strel je zletel kakšen metermimo desne vratnice Ajleca.

17 - Zaradi prekrška na sredini igrišča je prvi rumeni karton na tekmi dobil Jernej Janža.

20 - Na Fazaneriji je trenutno prekinitev. Gostje so v kazenskem prostoru Mure zrušili Ajleca. Posredovati je morala Murina zdravniška služba na čelu s fizioterpaevtom Jožetom Janžo.

26 - Igro brez posebnih priložnosti na eni in drugi strani pestrijo Black Gringosi, ki ne nehajo z navijanjem. Na ogrevanje sta pri Muri odšla Pejnovič in Zlatar.

31 - Polpriložnost za Muro. Akcijo je na sredini pričel Vršič, ki je na desni strani z dolgo podajo našel Boharja. Damjan je nato poslal predložek v sredino, kjer na drugi vratnici ni bilo nobenega nogometaša Mure in priložnost je splavala po vodi.

36 - Gostje so kombinirali na desni strani igrišča ter poslali predložek v sredino, kjer je bil najvišji Bobnar. Luka žoge ni najbolje zadel, zato je le-ta končala mimo desne vratnice Ajleca.

40 - Gostje so zadeli ob koncu prvega polčasa. Bila je to zelo sumljiva situacija, saj je bil zadetek najverjetneje dosežen iz prepovedanega položaja. Stanko je dobil globinsko podajo po sredini igrišča in s strelom v levi spodnji kot Ajleca dosegel vodilni zadetek za Gorenjce.

45 - Še drugi zadetek na tekmi in tudi ta je končal v mreži Ajleca. Gostje so kombinirali po desni strani ter poslali predložek v sredino. Žoga se je na kratko odbila do Ovčine, ki je s kakšnih desetih metrov neoviran poslal žogo v mrežo. Res škoda za oba zadetka.

Polčas.

46 - Pri Muri je prišlo do menjave igralca med polčasom. Igro je zapustil Žiga Kous, vstopil pa je Mario Zlatar.

48 - Že v začetku drugag polčasa so črno-beli dobili še tretji zadetek na tekmi. Tudi ta zadetek je bil dosežen iz zelo dvomljive(??) situacije. Kreft je bil več kot pet metrov v prepovedanem položaju. Bila je to dolga žoga v sredino do Boštjana, ki je pritekel v prazen prostor, kar je zmedlo stranskega sodnika, ki ni dvignil zastavice. Kreft se ja tako znašel sam pred Ajlecom in ga s strelom v desni spodnji kot tudi premagal.

53 - Gostje so menjali. Igro je zapustil Bobnar, namesto njega pa je vstopil Kukavica.

56 - Stoodstotna priložnost za Muro. Pri predložku v kazenski prostor Šenčurja je bil pred vratarjem Curanovičem najvišji Zlatar, ki ga je že premagal. Tik pred golovo črto pa je žogo odbil eden od gostujočih branilcev.

62 - Nova res lepa priložnost za Muro. Dolgi predložek Maruška v kazenski prostor Mure je najbolje izkoristil Janža, ki je z lobom že premagal Curanoviča. Le ta je nato ta strel nekako uspel rešiti pred golovo črto, nakar je pritekel Zlatar, ki je v gol poslal tako žogo kot Curanoviča. Sodnik je nato dosodil prekršek.

63 - Takoj v naslednjem napadu pa so gostje dosegli naslednji zadetek na tekmi. Gostje so se znašli v situaciji tri na dva ter podali na desno stran, kjer je bil osamljen Košnik, ki mu ni bilo težko poslati žoge v prazno mrežo.

67 - Menjava pri Muri in Šenčurju. Pri Muri iz igre Bohar, namesto njega pa Pejnovič, pri Šenčurju pa Stranjak namesto Stanka.

69 - Še zadnja menjava pri Šenčurju. Iz igre je odšel Mešanovič, namesto njega pa je vstopil Hauschen.

74 - Zadnja menjava tudi pri Muri. Iz igre Simon Pavel, namesto njega pa Rok Gruškovnjak.

85 - Proti koncu tekme so črno-beli dobili še peti zadetek. Dosegel ga je Rok Brezarič.

90 -Muraši so v zadnjih trenutkih srečanja dobili še šesti zadetek. Dosegel ga je Hauschen. Na koncu je tako bilo 0:6.

Konec tekme.

Današnja predstava črno-belih je bila res katastrofalna. Brez posebnih priložnosti in želje po ugodnem rezultatu. Muraši so bili danes povsem nemočni in doživeli enega najhujših porazov na Fazaneriji.

Pogled na tekmo s severne tribune. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Severna tribuna z Black Gringosi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Transparent navijaške skupine Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu