Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nihče ni večji od Mure

Komu bomo v nedeljo ploskali? Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si, montaža NK Mura skozi čas

V nedeljo nas čaka težko pričakovan prihod v Fazanerijo. Prihaja sloviti slovenski trener, ki je v Mursko Soboto prinesel naslov pokalnega zmagovalca in naslov državnih prvakov, zaradi svojega karakterja pa iz kluba »odnesel« kakšnega igralca, ki bi nam dan danes prišel še kako prav. Za ceno končnega uspeha. Kljub večkratnemu pogovoru z našo upravo in obiskom Murinih tekem, pa se tokrat v Fazanerijo vrača v nam napačnih barvah.

Govorimo seveda o Anteju Šimundži, ki je pred približno dvaindvajsetimi meseci Muro in uspehe v slovenskem nogometu čez noč zamenjal za (bogat) izziv v tujini, s seboj pa poskušal odpeljati tudi večino strokovne ekipe, zaslužene za Murine uspehe.

Čeprav smo navijači Mure dlje časa čutili, da bo Šimundža oblekel nam napačne barve, se moramo spomniti, da je to tako izgledalo že od vsega začetka. Že med vodenjem soboškega ponosa nas je večkrat primerjal z mešanico rdeče-plave, kot danes izgledajo Štajerci, ki so izgubili svojo osnovno barvo. Zraven tega ni nikoli skrival želje, da se vrne bliže domačemu kraju. Pripadnost črno-belim je pokazal z izjavo tudi pred tokratnim obračunom, ko je za novinarje Ekipe dejal, da sicer ne skriva, da je bil del Mure, a zaradi tega ne čuti nič posebnega.

Čaka nas torej prvi izmed mnogih povratkov znanega stratega slovenskih zelenic, zato ga zaradi uspehov sicer vljudno pozdravimo, a bučen aplavz pred derbijem raje namenimo našemu trenerju Vladimirju Vermezoviću in mladim igralcem Mure, ki jih poskuša spraviti na nogometni zemljevid.

Vso srečo muraši!

Kolumne ne odražajo uradnega stališča spletne strani Nk Mura skozi čas. Besedilo na fotografiji ne odraža resničnih besed.
Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu