Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

NK Sobota pred jesenjo

Štefan Aki Norčič je bil v začetku šestdesetih let trener Sobote. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv Jolanke Radosavljevič

Pomlad v sezoni 1961/62 soboškim nogometašem ni bila posebno naklonjena. Soboški navijači so krepko sodelovali, vendar od začetka ni šlo. Razne težave so botrovale velikim in malim porazom. No, končno pa se je le vse dobro končalo.

Zdaj so soboški mojstri okroglega usnja pred jesenskim delom tekmovanja. Potrebno se bo dobro pripraviti, da ne bo neprijetnih presenečenj. Trenerja, tov. Norčiča je naš sodelavec prosil za razgovor.

Kako ste kot trener zadovoljni z uspehi vaših varovancev?

"Z ozirom na težave, ki smo jih imeli v začetku, (odhodi nekaterih igralcev, kaznovanja, poškodbe) sem z uspehom še kar zadovoljen. Seveda moram izvzeti nekatere tekme, kot je bila tekma z Ilirijo v Soboti in lansko leto tekma z Novo Gorico."

Vaše priprave za jesen?

"Pričeli smo z rednim treningom že prejšnji teden. Razen štirih igralcev, ki so na dopustu, vsi redno trenirajo. Pri treningu so disciplinirani. Za pripravo nam bodo tudi prijateljske tekme, ki jih bomo odigrali z raznimi klubi. Tako bomo odigrali dve tekmi: z zagrebško Trešnejvko, ki bo prišla 19. t. m. trenirat v Soboto, predvideva pa se še tekma z Mariborom in drugimi klubi."

Bodo kakšne spremembe v sestavi moštva?

"Bistvenih sprememb ne bo. H klubu je prišel Šarotar, medtem ko je Radenković odšel. Razen tega imamo štiri mlade igralce, ki lahko vsak čas vskočijo."

In kako bo jeseni?

"Mislim, da bo približno ista situacija kot je bila spomladi. Lahko pa tudi boljša."

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Štefan Aki Norčič

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu