Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Nogometna pot Damjana Ošlaja
15. oktober 2021

Damjan Ošlaj je zadnjo tekmo v dresu Mure in svoji karieri odigral 16. oktobra 2011 proti Triglavu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Bobovec

Damjan Ošlaj oz. Mesek kot so ga klicali soigralci je ena izmed legend našega kluba. V dresu Mure se je prvič predstavil 19. marca 1995 proti Izoli, takrat še kot mladinec. Dva meseca po debiju je namreč z mladinsko ekipo Mure osvojil pokal NZS. Do konca sezone 1999/2000 je nato postal standardni in nepogrešljivi član obrambe črno-belih.

Sledila je selitev k Olimpiji, Ljubljani, Mariboru, Nafti in znova k Olimpiji. V sezoni 2010/2011 se je vrnil v Mursko Soboto in pomagal črno-belim na poti do prve lige. Njegova želja je vedno bila, da bi nogometno pot sklenil v svojem matičnem klubu. To se mu je uresničilo 16. oktobra 2011, ko je proti Triglavu odigral zadnjo tekmo v svoji karieri.

Čeprav je načrtoval še kakšno sezono, ga je pri njegovih načrtih zavrla poškodba. Za Muro je odigral 101 prvenstveno tekmo in dosegel 5 golov. V sezoni 1998/99 je zbral še tri nastope v evropskih tekmovanjih. Danes (2021) je pomočnik Anteja Šimundže.

NE SPREGLEJTE

Damjan Ošlaj

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu