Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nov remi Mure s srbskim prvoligašem

Mihael Klepač in Nemanja Čović Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so se danes v Gornji Radgoni pomerili s srbskim prvoligašem Vojvodino. Po devetdesetih minutah se je tekma končala brez zmagovalca 1:1. Mura je bo polčasu vodila z 1:0.

Obe ekipi se pripravljata na evropske izzive. Muro že v torek, 6. junija v Skopju čaka Shkëndija, medtem ko bo Vojvodina tekmovanje pričela v 2. krogu konferenčne lige. Rdeče-beli iz Novega Sada so v minulem prvenstvu srbske Superlige zasedli četrto mesto.

Trener Mure Ante Šimundža je na igrišče poslal udarno enajsterico v postavi: Obradović, Maruško, Gorenc, Karničnik, Šturm, Horvat, Kouter, Kous, Bobičanec, Mandić in Klepač. Igrali so še K. Cipot, Kozar in Pucko.

Postava Vojvodine: N. Simić – Cucin (od 45. Bjeković), Kovačević, Stevanović (od 46. Stojsavljević), Devetak – Topić (od 46. Busnić), Maksimović – Novevski (od 62. Mrkaić), Čović, V. Simić – Kabić (od 46. Zukić). Trener: Slavoljub Djordjević.

Tekma je bila zelo zanimiva, na koncu pa je bil rezultat nekoliko nepričakovan, kajti Mura je bila vsaj za razred boljša od Vojvodine, ki je svoj edini zadetek na tekmi dosegla iz edinega pravega strela proti vratom Obradovića.

Črno-beli so takoj za začeku krenili v ofenzivo, igrali so lepo, tekoče in hitro ter nevarno prihajali pred vrata Vojvodine. Na prvi zadetek je bilo potrebno počakati do 32. minute. Nino Kouter je s petindvajsetih metrov poslal visoko žogo pred vrata gostov. Na petih metrih je bil priseben Žiga Kous, ki je lepo zadel za 1:0. Do konca polčasa je Mura imela iniciativo in bi lahko dosegla še kakšen zadetek.

V drugem polčasu smo videli podobno sliko kot v prvem. Iniciativa Mure, lepe in hitre akcije. Vojvodina je prvi strel proti vratom Mure izvedla v 74. minuti. Po globinski podaji je Bjeković poslal predložek na prvo vratnico kjer je bil najvičji Mrkaić in zadel za 1:1. Do konca tekme si je Mura prizadevala doseči še kakšen zadetek, vendar je ostalo pri neodločenem rezultatu.

Naslednjo tekmo bo Mura igrala v četrtek, 1. julija ko se bo v avstrijski Radgoni pomerila z ruskim prvoligašem Rostovom. 

Luko Bobičanca poskuša zaustaviti igralec Vojvodine. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijači v Gornji Radgoni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tomi Horvat v sendviču dveh igralcev Vojvodine. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Začetna enajsterica Mure. Stojijo: Karničnik, Gorenc, Obradović, Bobičanec, Kous, Maruško. Čepijo: Klepač, Mandić, Horvat, Šturm in Kouter. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Začetna enajsterica Vojvodine. Zgornja vrsta od leve: Nikola Simić, Mirko Topić, Mladen Devetak, Vladimir Kovačević, Nemanja Čović. Spodnja vrsta od leve: Vladan Novevski, Veljko Simić, Dušan Stevanović, Luka Cucin, Novica Maksimović, Uroš Kabić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Šturm je po grobem prekršku igralca Vojvodine izgubil živce. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nino Kouter Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu