Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Novo gostovanje, nov poraz

Sobočani so se v 19. krogu slovenske conske lige odpravili v Ljubljano, kjer so se na Viču pomerili z Grafičarjem. Naši nogometaši so na gostovanju še enkrat več ostali praznih rok saj so izgubili s 3:0 (1:0).

Grafičar: Reba, Bizjak, Jankovič, Tušar, Jovanović, Čučnik, Fischer, Podobnik, Mestek (Humar), Musič, Regally. Trener: Novak.

Sobota: Zach, Puškarič, Kološa, J. Norčič, Dozet, Skalar, Sečko, L. Norčič, Potočnik, Maučec in Drvarič. Trener: Feri Zelko.

Strelci: 1:0 - Podobnik (30'), 2:0 - Humar (70'), 3:0 - Podobnik (80').

V prvem polčasu je bila igra dokaj raztrgana in domači so imela nekaj več od nje kot gostje. Tako so tudi dosegli vodilni gol: Fišer je v 30. minuti žogo lepo predložil in Podobnik jo je usmeril v mrežo. Tudi Maučec je poslal žogo v mrežo Grafičarja, vendar sodnik iz Trbovelj gola ni priznal, ker je dosodil ofside. Po prejetem golu so Sobočani nekaj časa stalno ogrožali nasprotnikova vrata, vendar brezuspešno.

V drugem delu igre so gostje spet prevzeli pobudo in domala 20 minut igrali na polovici Grafičarja, toda iz tega ni nastalo nič. Potem je začel prevladovati Grafičar. V 70. minuti se je Podobniku posrečilo preigrati nekaj gostujočih obrambnih igralcev in že je bilo 2:0. Tretji gol pa je 10 minut pred koncem igre dosegel za domače barve Humar.

Igra je bila sicer fair in dokaj enakovredna, če upoštevamo resnično stanje na igrišču. Sobota je tudi tokrat izgubila na tujem terenu predvsem zaradi neučinkovitosti napada. Vnovično nedeljski »črni dan« za belo-plave pa nam sam od sebe vsiljuje vprašanje: mar postaja že tradicija, da moramo vse tekme na tujem igrišču izgubiti?

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu