Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Občni zbor Mure - nov mandat za Vincenca Arvaija

Vincenc Arvai, predsednik Mure Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jerolim Purač

7. marca 1934 je bil ob 20.00 v posebni sobi gostilne Turk občni zbor SK Mure. Za predsednika kluba je bil znova izvoljen Vincenc Arvai. Prvič je klub dobil dva podpredsednika, to sta postala Josip Lipič in Josip Adanič. Člani kluba so za častna člana izvolili Josipa Benka in Ferdinanda Hartnerja.

Občni zbor je odprl predsednik Vincenc Arvai, ki se je v imenu kluba zahvalil vsem, ki so pripomogli k odličnemu napredku Mure v prejšnjih desetih letih. Besedo je nato dobil podpredsednik Ivan Peterka, ki je v obširnem poročilu predstavil delovanje kluba v preteklih desetih letih. Od zadnjega občnega zbora je Mura igrala 24 nogometnih tekem. 17 tekem je bilo prijateljskih, 7 pa prvenstvenih. Od tega so črno-beli 16 tekem zmagali, 6 izgubili, dve pa sta se končali neodločeno. Gol razlika je bila 93:55. Iz bančnega poročila je razvidno, da je imel klub 42366 dinarjev skupnega denarnega prometa.

Po poročilih posameznih funkcionarjev so se vršile volitve upravnega odbora. Soglasno je bil izvoljen sledeč odbor:

predsednik: Vincenc Arvai (veletrgovec)

I. podpredsednik: Josip Lipič (bančni ravnatelj)
II. podpredsednik: Josip Adanič (bančni uradnik)

I. tajnik: Raoul Peterka (bančni uradnik)
II. tajnik: Štefan Gorički (stud. iur.)
blagajniki: Oton Czvetko (bančni uradnik), Štefan Vukan (trg. poslovodja), Gustav Fürst

gospodar: Štefan Debelak (trgovec)
gospodarjev namestnik: Ivo Kardoš (trgovski pomočnik)

odborniki: Koloman Hirschl (trgovec), Eduard Dittrich (inštalater), Oskar Heimer (dentist), Bela Norčič (trgovski poslovodja), Ladislav Nadai (trgovec), Ludvik Števančec (krojač), Izidor Hahn (trgovec), Ernest Štivan (trgovec), Aladar Fürst (trgovec), Ferry Kemeny (plačilni natakar), Geza Vezer (gostiličar), Nikolaj Puhan (poštni uradnik).

načelnik prireditvenega odseka: Ladislav Frim (trgovec)
načelnik nogometne sekcije: Josip Turk (avtotaksi)
načelnik table tenis, tenis in lahko atletske sekcije: Janez Nemec (cand. jur.)
načelnik smučarske sekcije: Nikolaj Horvat (državni uradnik)
načelnik kolesarske sekcije: Franc Paurič (trgovski pomočnik)

častno razsodišče (disciplinska komisija): Fran Koder (odvetnik), Slavko Vukovič (poštni upravnik), dr. Nikolaj Pinter (odvetnik)
pregledniki računov (nadzorni odbor): Štefan Koltay (davkar), Štefan Šiftar (bančni uradnik), Ferdo Celec (ravnatelj kmečke posojilnice)

V izraz hvaležnosti za posebno naklonjenost sta bila soglasno in z velikim navdušenjem izvoljena za častna člana Josip Benko (tovarnar in narodni poslanec) in Ferdinand Hartner (industrijalec in predsednik občine).

Več o prizorišču občnega zbora

Turkova gostilna je bila ena boljših gostiln v takratni Soboti, ki je ponujala tudi jedi. Stala je ob današnji (2020) Slomškovi ulici, preko današnjega sodišča, poleg nje pa še danes stoji velika - nekoč Potrošnikova - zgradba. Zgradbe Turkove gostilne že dolgo ni več. Turkova gostilna je pozneje nosila ime Vargova gostilna.

IZ MEDIJEV

Turkova gostilna je bila ena boljših gostiln v takratni Soboti, ki je ponujala tudi jedi. Stala je ob današnji (2020) Slomškovi ulici, preko današnjega sodišča. Zgradbe Turkove gostilne že dolgo več ni. Turkova gostilna je pozneje nosila ime Vargova gostilna, pogovorno pa so jo Sobočanci imenovali tudi Texas. Verjetno je v poznejših obdobjih naslednica nekdanje Turkove gostilne precej izgubila na slovesu, saj lahko v različnih virih "Texas" povezujemo tudi s pijančevanjem. Foto: Jože Kološa Kološ

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu