Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Obrazložitev dogodka na tekmi Bravo : Mura

Tomi Horvat pred izvajanjem kota na stadionu v Šiški v Ljubljani. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V povezavi z dogodkom v 19. minuti tekme 12. kroga Prve lige Telemach med Bravom in Muro v izobraževalne namene objavljamo videoposnetek, ki pojasnjuje navodila sodnikom in pomočnikom ter uporabo VAR tehnologije v sorodnih primerih.  

Ko je zadetek razveljavljen zaradi domnevnega ofsajda, lahko v skladu s Pravili igre VAR izvrši pregled pravilnosti odločitve o ofsajdu le v primeru, ko igra pred doseženim zadetkom še ni bila prekinjena.

Zato imajo pomočniki sodnika na tekmah z uporabo sistema VAR jasna navodila, da morajo v primeru tesne presoje v zvezi z ofsajdom odložiti znak z zastavico, sodniki pa odložiti žvižg, vse dokler ni dosežen zadetek (oziroma končana napadalna akcija).

V konkretnem primeru je pomočnik sodnika v prvi fazi sicer odložil znak z zastavico, vendar je po obranjenem udarcu prehitro (in napačno) dvignil zastavico, sodnik pa je sledeč njegovemu znaku igro prekinil, preden je bil takoj zatem dosežen zadetek.

Ker je bila igra torej prekinjena, preden je bil sploh dosežen zadetek, VAR v skladu s pravili ni imel osnove za posredovanje in napačne odločitve o ofsajdu ni mogel spremeniti.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu