Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Obrazložitev dogodka na tekmi Bravo : Mura
5. oktober 2021

Tomi Horvat pred izvajanjem kota na stadionu v Šiški v Ljubljani. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V povezavi z dogodkom v 19. minuti tekme 12. kroga Prve lige Telemach med Bravom in Muro v izobraževalne namene objavljamo videoposnetek, ki pojasnjuje navodila sodnikom in pomočnikom ter uporabo VAR tehnologije v sorodnih primerih.  

Ko je zadetek razveljavljen zaradi domnevnega ofsajda, lahko v skladu s Pravili igre VAR izvrši pregled pravilnosti odločitve o ofsajdu le v primeru, ko igra pred doseženim zadetkom še ni bila prekinjena.

Zato imajo pomočniki sodnika na tekmah z uporabo sistema VAR jasna navodila, da morajo v primeru tesne presoje v zvezi z ofsajdom odložiti znak z zastavico, sodniki pa odložiti žvižg, vse dokler ni dosežen zadetek (oziroma končana napadalna akcija).

V konkretnem primeru je pomočnik sodnika v prvi fazi sicer odložil znak z zastavico, vendar je po obranjenem udarcu prehitro (in napačno) dvignil zastavico, sodnik pa je sledeč njegovemu znaku igro prekinil, preden je bil takoj zatem dosežen zadetek.

Ker je bila igra torej prekinjena, preden je bil sploh dosežen zadetek, VAR v skladu s pravili ni imel osnove za posredovanje in napačne odločitve o ofsajdu ni mogel spremeniti.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu