Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Od neprepoznavnosti do preobrata

David Zec in Tomi Horvat. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 33. krogu prve lige z 1:3 premagali Celje. Črno-beli so zaostajali po polčasu, nato pa v drugem delu dosegli tri zadetke in še vedno ohranili upanje na končno tretje mesto.

Rošada v sistemu

Murin trenerski štab se je glede na prejšnje tekme odločil spremeniti postavitev na igrišču. Črno-beli so v tekmo krenili s postavitvijo 3-5-2, t.j. sistemom, ki so ga igrali skoraj celotno sezono. Obrambno vrsto so sestavljali Karamarko, Balažic in Gorenc. Zadnjega veznega je znova igral Maruško, na bokih pa sta tekmo pričela Pucko in Kous, spredaj pa Bobičanec, Horvat, Klepač in Daku. Še vedno je manjkal Lorbek. Na drugi strani so Celjani pogrešali kaznovanega Mayeuskega in Vrbanca.

Celje: Rozman, Morozov, Flis, Zec, Brecl (od 60. Stojinović), Tomić, Šporn (od 46. Zaletel), Svetlin, Begić (od 60. Božić), Kuzmanović (od 76. Sokler), Medved (od 76. Čop). Trener: Simon Rožman.

Mura: Zalokar, Karamarko (od 69. Šturm), Balažic, Gorenc, Pucko, Kous, Maruško (od 77. Ouro), Bobičanec (od 90. Kozar), Horvat, Klepač, Daku (od 90. Beganović). Trener: Damir Čontala.

Prvi polčas za pozabo

Črno-beli so začeli zelo dobro. V šesti minuti je Bobičanec odlično izvedel prosti strel, po odbiti žogi pa je Pucko stresel prečko. Domačini so povedli v 8. minuti. Po predložku je bil na drugi vratnici najvišji Morozov, ki je z glavo podaljšal v sredino do Šporna. Slednji je s petih, šestih metrov z glavo matiral Zalokarja. V 11. minuti je z razdalje poskusil še Brecl. V naslednjih dveh minutah sta z razdalje poskusila Daku in Horvat. V 18. minuti je po protinapadu z dvajsetih metrov streljal Svetlin. V 37. minuti je Morozov po odbiti žogi streljal s šestnajstih metrov in stresel prečko Zalokarja. Že v naslednjem napadu se je v lepi priložnosti znašel Klepač, ki mu je Rozman obranil strel. V 40. minuti je Zec kot zadnji igralec podrl Klepača in si prislužil rdeči karton. Po prostem strelu in odbiti žogi so Muraši dosegli zadetek, ki pa je bil zaradi prekrška razveljavljen. V 45. minuti je prišel Svetlin do strela z glavo, vendar je streljal prek vrat.

Agresivnejši drugi polčas

V 50. minuti je s petindvajsetih metrov streljal Bobičanec, domačini pa so se uspeli obraniti. Mura je izenačila v 54. minuti. Klepač je streljal, Rozman pa je na kratko odbil do Dakuja, ki je z glavo izenačil na 1:1. Muraši so še vedno nadaljevali z napadi in v 59. minuti se je sam pred Rozmanom znašel Horvat in streljal prek vrat. V 62. minuti je s prostega strela poskušal Bobičanec. Minuto pozneje je s podobnega položaja poskušal tudi Tomić. V 67. minuti je po globinski podaji do lepe priložnosti prišel Božič, vendar je Zalokar njegov poskus obranil. V 74. minuti je Mura dosegla še drugi zadetek. Klepač je pobegnil po levi strani, podal visoko žogo na drugo stran kjer je Bobičanec z volejem zabil za 1:2. Minuto pozneje se je Klepač znašel sam pred Rozmanom, ki je bil uspešen v dvoboju ena na ena. Klepač je bil znova aktiven v 91. minuti, ko je stresel prečko. Minuto pozneje se je sam pred vratarjem znašel še Kous, vendar je bil Rozman znova uspešnejši. V 94. minuti so Muraši prišli do enajstmetrovke. Klepač se je lepo boril na desni strani, Flis pa ga je zrušil na nepravilen način. Po VAR pregledu je nato v 96. minuti Horvat zabil za končnih 1:3.

Od neprepoznavnosti do preobrata

Mura je bila v prvem polčasu povsem neprepoznavna. Celjani so prevzeli sredino, dobivali druge žoge, Mura pa se je bila primorana skoraj ves čas braniti in je igrala na preskok. V drugem polčasu so to popravili. Spustili so žogo, bili agresivni in nevarno ter hitro prihajali v napad. Tako kot proti Radomljam so tudi tokrat zadeli na začetku drugega polčasa, na srečo pa nato tekmo varno in uspešno pripeljali do konca. Čeprav so za zmago zaslužni vsi igralci je bil brez dvoma prvo ime tekme Mihael Klepač, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih.

Ko si glasen tudi na tujem

Navijaška skupina Celjski Grofje je na tekmi praznovala 30 let obstoja. Tako kot je že v navadi se je na tekmo odpravila tudi vojska navijačev Mure, ki je domačinom pokazala kako se navija za klub in jih v tem elementu povsem preglasila.

Kaj je to pristranskost in nevtralnost?

Nekaj besed bomo namenili tudi komentatorju Timu Obrezu, ki je tekmo komentiral na programu Sport klub. Vajeni smo že pristranskosti, saj smo jo že večkrat doživeli in na naši spletni strani tudi omenili. To kar je počel nekdanji igralec Celja in danes komentator pa je preseglo vse meje dobrega okusa. Obrez se skozi celotno tekmo nikakor ni mogel pomiriti z izključitvijo Zeca, na koncu pa je celo fantaziral o regularnosti tekme in o tem, da so si Celjani zaslužili več. Čeprav je VAR potrdil odločitev glavnega sodnika ga je najbolj zmotilo, da si sodnik ni ogledal sporne odločitve. Zanimivo, da ga to ni motilo na prejšnji tekmi Mure proti Radomljam. Takrat so Radomlje dosegle zadetek na meji prepovedanega položaja in tudi takrat je Obrez komentiral tekmo. Biser komentiranja je tudi opravičevanje zavlačevanja Celjanov na začetku drugega polčasa.

Statistični posladki

Trener Simon Rožman še ni nikoli uspel premagati Mure. To je poskušal z Domžalami, Mariborom in Celjem. Luka Bobičanec je dosegel 58. zadetek za Muro.

Izjavi

Simon Rožman, trener Celja: "Gledalci prihajajo na stadion, da bi videli dober nogomet. Mislim, da sta ga danes pokazali obe ekipi. Žal nam je gledalcev, da morajo gledat to kar se dogaja s sodniškimi odločitvami. Čestitam fantom, ki so se pošteno borili. Po izključitvo smo se poskušali bolje postaviti v sredini, ampak je Mura hitro zadela."

Damir Čontala, trener Mure: "Rdeči karton je spremenil potek tekme. Celjani so bili do kartona boljši, nato pa smo mi prevzeli pobudo. Če je bil karton upravičen ne morem trditi. Tudi mi smo letos že imeli smolo s sodniškimi odločitvami, vendar se na koncu vse to izravna. Ekipa je v drugem polčasu prikazala izkušenost. Želeli smo biti mirni, kajti časa je bilo še dovolj."

Lestvica

1. Maribor      33 19 7 7 50:32 64
2. Koper       33 18 9 6 52:35 63
3. Olimpija     33 16 7 10 45:33 55
4. Mura       33 14 11 8 50:43 53
5. Domžale      33 11 10 12 42:39 43
6. Bravo       33 11 9 13 29:32 42
7. Celje       33 12 5 16 44:45 41
8. Kalcer Radomlje  33 10 9 14 39:47 39
9. CB24 Tabor Sežana 33 7 8 18 28:37 29
10.Aluminij     33 4 11 18 28:64 23

IZ MEDIJEV

Matjaž Rozman in Mihael Klepač. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tamar Svetlin in Klemen Pucko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gneča v kazenskem prostoru Celja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pozdrav najzvestejšim navijačem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mirlind Daku, ko je dosegel zadetek proti Celju (29. april 2022). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tomi Horvat je v 96. minuti premagal vratarja Rozmana in dosegel tretji zadetek za Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mura je imela v Celju bučno podporo s tribun. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu