Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Po porazu z Olimpijo izpadli iz pokala

Nogometaši Sobote so v slovenskem polfinalu pokala maršala Tita gostovali v Ljubljani, kjer so se na centralnem stadionu pomerili z Olimpijo. Po devetdesetih minutah so slavili Ljubljančani s 3:0 (2:0). Naši nogomnetaši so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Olimpija: Žabjek, Eltrin, Klančišar, Jalševec, Petković, Gugolj, Jovičevič, Velkavrh, Runjajič (Mladenovič), Oblak, Vukotič. Trener: Branko Elsner.

Sobota: Vrdjuka, Zver, Puškarič, Šarotar, Klepec, Sečko, Tkalčec, Pucko, Miloševič, Drvarič, Maučec. Trener; Štefan Aki Norčič

Strelci: 1:0 - Jalševec (25'), 2:0 - Mladenovič (40'), 3:0 - Velkavrh (74').

Na centralnem stadionu v Ljubljani je bila danes pred približno 600 gledalci odigrana tekma v okviru tekmovanja za Jugoslovanski pokal med Olimpijo in Soboto. Že prvi napad Olimpije je dal slutiti, da bo današnja tekma živahna in polna razburljivih trenutkov pred vrati gostov. V 2. min. je Velkavrh lepo streljal, vendar je Vrdjuki uspelo, da je žogo izbil v kot. Nekaj minut za tem je Jovičević prodrl po levem krilu, lepo podal v sredino, Oblak pa je z glavo streljal tik nad vratnico. Po 10. min. igre so prišli tudi gostje do sape in uprizorili nekaj napadov, ki pa niso bili nevarni. Tempo je vedno bolj popuščal, tako da je igra postala medla in nezanimiva. Vsi napadi Olimpije so se končali pri danes slabem Runjajiću, ki nikakor ni znal spraviti žoge od sebe. V 20. minuti je Jalševec nenadoma sam prodrl po sredini, vendar je njegov oster strel zadel vratnico. To, kar mu ni uspelo to pot, je nadoknadil v 25. min., ko je z lepim strelom potresel mrežo gostov. Po tem se je igra zopet nekoliko razživela, napadalci Olimpije so večkrat nevarno streljali, vendar je odlični Vrdjuka vse te strele obranil. V 35. min. je Klepec v kazenskem prostoru zrušil Oblaka in sodnik je upravičeno pokazal na belo točko, Mladenovič je najhujšo kazen izvedel, vendar je Vrdjuka tudi to pot pokazal vse svoje odlike in strel obranil. Pet minut pred koncem prvega dela igre je Vukotič streljal kot Jovičević, ki je žogo dobil, jo je čez glavo prisebno podal Mladenoviču, ta pa je z voley udarcem iz obrata neubranljivo zadel desni zgornji kot Vrdjukinih vrat.

Drugi del igre je bil še bolj nezanimiv, saj se Ljubljančani niso več trudili, gostje pa kljub borbenosti niso mogli ničesar doseči. Končni rezultat je v 74. min. dosegel Velkavrh, potem ko je prisebno preigral obrambo in na koncu premagal še Vrdjuko.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu