Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pogovor z Black Gringosi: Pred 20-letnico skupine

Koreografija navijaške skupine Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Pomemben oziroma sestavni del vsakega nogometnega kluba so njegovi navijači, ki z navijanjem in podporo dajejo tekmi "dušo" in skrbijo, da vzdušje ni podobno gledališki predstavi. Murina navijaška skupina Black Gringos bo septembra 2011 praznovala že 20 let in to je tudi razlog, da smo z njimi opravili pogovor, v katerem so nam predstavili svoj pogled na jesenski del sezone z navijaškega vidika.

Kot pomemben dejavnik, ki je vplival na delovanje skupine, so izpostavili reorganizacijo vodstva, do katere je prišlo pred začetkom prvenstva. S tem je v skupini zapihal svež veter. Z navijaškega vidika ocenjujejo jesenski del glede na vso negativno energijo in dogajanje okrog njim svetega kluba Mure 05 kot zelo dobro oddelan. Pozitivno ocenjujejo tudi igre in rezultate ekipe ter zrejo z optimizmom v prihodnost. Ob tem podpirajo in bodo še naprej podpirali mlade domače igralce.

Na sedaj že uveljavljenem in tradicionalnem mestu na severni tribuni se je na tekmah zbiralo okrog 30 najzvestejših navijačev, ki so dajali glasno podporo klubu. Ob glasnem navijanju so uspešno izvedli tudi paper showe, baklade, pridružili so se tudi ostalim navijaškim skupinam v boju proti zakonu o navijačih. Obžalujejo, da se je v letošnji sezoni precej zmanjšal obisk Murinih tekem, kar se pozna tudi na njihovi številčnosti.

Kot skupina so se v jesenskem delu odpravili le na eno gostovanje, v bližnji Ptuj. Ob tej priložnosti izrekajo tudi zahvalo ND Mura 05 in predsedniku Topiču za pomoč pri organizaciji prevoza. Tamkajšnji klub ima pravzaprav kot edini izmed ostalih klubov v 2. SNL organizirano navijaško skupino.  Gringosi se redno udeležujejo tudi reprezentančnih tekem doma in tudi izven Slovenije (kot pomembnejša v zadnjem času sta Bratislava in Beograd).

Kljub majhnemu številu članov in slabšemu obisku tekem so vseeno postorili veliko na marketingu skupine. Med drugim so se s stojnico predstavili na Mikloševem senju v Murski Soboti in se udeležili 2. tradicionalnega novoletnega malonogometnega turnirja. V njihovi ponudbi so zaenkrat na voljo pulovri z emblemom BG, kratke majice z motivom in koledarji.

Naj za konec navedem še njihovo misel: Mura je naš sveti klub in mi smo najboljši navijači na svetu, zato vabimo medse nove člane, da z glasnim navijanjem pospremimo Muro 05 v prvo ligo.

avtor: Izidor Beseda

Transparent navijaške skupine Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Transparent navijaške skupine Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Koreografija Gringosov na severni tribuni stadiona Fazanerija. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Transparent navijaške skupine Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Transparent navijaške skupine Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu