Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pred muraši so pettedenske priprave

Smiljan Kuhar (medijski predstavnik), Anton Žlogar (trener) in Žiga Kous (kapetan). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Danes ob trinajstih je v medijskem centru na Fazaneriji potekala novinarska konferenca ob pričetku priprav na novo sezono. Pred sedmo silo sta spregovorila trener Anton Žlogar in kapetan Žiga Kous. Dokočnega spiska prirpavljalnih tekem še ni, bodo pa črno-beli za zaletek gostovali v Lipi, kjer bodo počastili petdesetletnico tamkajšnjega kluba.

Kous: Upam, da bomo čim bolj povezani

Kous: "Dopust vedno zelo hitro mine. Bil je zelo dobrodošel, predvsem za glave, saj vsi vemo kakšna sezona je za nami. Preživel sem ga z družino. Najbolj pomembno je, da smo resetirali glave in da smo pripravljeni na novo sezono." Murin kapetan je ob koncu sezone zaradi poškodbe igral nekoliko manj. "Zaenkrat je vse super in upam, da bo tako ostalo še naprej." Kaj pa cilji? "Igralci in Mura vedno stremimo k najboljšemu in tudi zdaj bomo. Najprej se moramo dobro pripraviti. Trener je z nami od začetka in upam, da nas bo s strokovno ekipo čim bolj povezal, tako kot nas je ob koncu minule sezone," je dejal Kous.

Pettedenske priprave v domačem okolju

Žlogar: "Planirane so pettedenske priprave v katerih bomo odigrali pet do šest pripravljalnih tekem. Prva bo v soboto, ko bomo gostovali v Lipi. Nato pa vsak vikend ena in mogoče še kakšno med tretjim in četrtim tednom. Vse bomo opravili v domačem kraju, torej na Fazaneriji in na igriščih na katerih treniramo."

Muro so zapustili štirje igralci, so na vidiku kakšni prihodi? "Dobrodošlo bi bilo, da se ekipa nekoliko okprepi, da dobimo na kvaliteti in konkurečnosti. Trenutno nas je 27, priključili smo sedem igralcev iz mladinskega pogona. Na današnji dan imamo štirinajst igralcev, ki izpolnjujejo kvoto za novo sezono. Ekipa je mlada in ima nekaj izkušenih igralcev. Kako se bodo stvari odvijale bomo videli, je pa to vprašanje za koga drugega."

Čakš in Trontelj izven pogona

Izven pogona je kar nekaj igralcev. Kakšno je njihovo stanje? "Čakš in Trontelj bosta odsotna dva do štiri tedne. Laci in Brkić bosta izven pogona do novembra. Sta prisotna, trenirata vsakodnevno, vendar taka poškodba potrebuje in zahteva čas."

Cilji bomo dorekli, ko bo ekipa kompletirana

Kaj pa cilji? "Potrebno jih je določat realno in doreči kaj želimo doseči in katero mesto. To bomo lahko rekli, ko bo ekipa kompletirana," je sklenil Murin strateg.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu