Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

S Čardo v pokalu za ognjeni krst v sezoni

V nedeljo bo v Fazaneriji ob 17.30 uri pokalna tekma MNZ Murska Sobota med NŠ Muro in Čardo iz Martjanec. Tekma je za NŠ Muro ognjeni krst v novi sezoni 2014/15.

Za člansko ekipo NŠ Mura je več prijateljskih tekem, v zadnji so z 2 : 0 premagali Bogojino, in naporne priprave.  Novi trener Feri Cifer je imel dovolj možnosti, da je pripravil moštvo za boj v ostri konkurenci.  Prva prvenstvena tekma bo 24. avgusta na Kuzmi, nato 31. avgusta v Martjancih, prva domača tekma pa bo 7. septembra proti Črenšovcem. Cilj v prvenstvu 3. SNL je uvrstitev okoli petega mesta. Če pa se bo ponudila priložnost za več, pa jo bodo muraši nedvomno izkoristili.

Igralski mozaik je sestavljen. Muro so okrepili ganski napadalec Ebo Eduam, vezni igralec iz Indije Karanveer Tumbar, Uroš Krajnc, Niko Kisilak, Kevin Poredoš, Danilo Šiško, Luka Ciglarič, Kevin Toth in Marko Ilić. Eduam in Poredoš še čakata na pravico za nastop, ker potrebujeta certifikate italijanske oziroma avstrijske nogometne zveze, kajti pred Muro sta nastopala v tujini. Papirje iz tujine čaka tudi Tumbar. Tujci so v NŠ Muro prišli po istem ključu kot Domenic Lacroce. Za zdaj je še nejasen status Alena Kozarja, ki je oddelal celotne priprave z Muro, vendar ima pogodbo z Aluminijem iz Kidričevega. V nedeljo bodo sicer manjkali poškodovani igralci Kocbek, Kisilak in Luk, ki naj bi se po operaciji kolena na nogometno zelenico vrnil čez slab mesec. NŠ Muro pa sta zapustila brata Grega in Uroš Pavel.

Ob članski ekipi je veliko aktivnosti potekalo še v nižjih selekcijah, saj so bile potrebne nove moči v ekipah kadetov in mladincev, ki bodo tekmovali v 2. SKL in 2. SML. Tudi ti dve ekipi sta dobili okrepitve. Prav tako se je korak naprej naredil na popolnitvi mlajših selekcij, osvežil pa se je še trenerski kader. Nedeljko Topić, ki je člane popeljal v 3. SNL, se je vrnil k delu v mlajših selekcijah. Prav v soboto, 16. avgusta, se bodo na stadionu Fazanerija selekcije U15, kadeti in mladinci pomerile v prijateljskih srečanjih z ekipo Jarenine. Da so v dobri formi, so recimo ekipe pokazale, ko je U15 zmagala na turnirju na Dunaju, kadeti so na Ptuju premagali vrstnike in mladinci člane Cankove.

Aktivnosti potekajo tudi zaradi delovanja v prihodnosti. Za zdaj je v NŠ Muri skupaj s člansko ekipo 200 nogometašev. Sredstva za nemoteno delovanje NŠ Mura v sezoni 2014/15 pa so zagotovljena. Izkušnje še kažejo, da NŠ Mura čedalje bolj pridobiva na zaupanju, ki je bilo porušeno zaradi dogodkov v Muri 05.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu