Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Še drugič zapored padli na prvi stopnici

Zadetek Alena Kozarja v rednem delu ni bil dovolj za zmago. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v sklopu četrtfinala pokala Slovenije oz. pokala Pivovarne Union na Fazaneriji gostili Bravo. Tekma se je iz rednega dela prevesila v podaljške in streljanje enajstmetrovk v katerem so bili uspešnejši gostje in zmagali s skupnim izidom 3:4 (1:1, 1:1). Črno-beli se poslavljajo od lova na pokalno lovoriko in bodo evropsko vozovnico iskali prek prvenstva.

Ante Šimundža je znova ostal zvest tradiciji in premešal začetno enajsterico.

Postava Mure: Zalokar, Pucko, Koza (od 72. Ouro), Maruško, Horvat (od 84. Lorbek), Kous, Maroša (od 72. K. Cipot), Mulahusejnović, Karničnik, Šturm in T. Cipot (od 111. Gorenc). Trener: Ante Šimundža.

Postava Brava: Josipović, Trontelj (od 61. Kavčič), Španring, Križan, Maružin (od 97. Kancilija), Kramarič, Nsana (od 119. Trdin), Drkušić, Jakšić, Memić (od 91. Bajde) in Sever (od 81. Ogrinec). Trener: Dejan Grabić.

Priložnosti, zavlačevanja, kompliciranje ...

Če bi na koncu sešteli vse akcije in priložnosti enih in drugih bi zmaga ostala na Fazaneriji. Na koncu pa štejejo le zadetki in Bravo jih je po enajstmetrovkah dosegel več. Zopet se je pokazalo kako težko Mura dosega zadetke in kako prelahko jih prejema. Danes so igralci zapravili preveč priložnosti, da bi si zaslužili kaj več. V napadu so preveč zapletali, napadalci težko prihajajo do strelov, če pa že pa jih ne znajo realizirati. Pogrešali pa smo tudi hitrejšo igro. Res je tudi, da so gostje v drugem polčasu izredno veliko zavlačevali.

Izenačeno v prvem polčasu

Nogometaši Mure so začeli silovito in že v 3. minuti je Žiga Kous z lobom zatresel prečko junaka tekme Josipovića. Gostje so povedli v 26. minuti. Po kotu in odbiti žogi je Kramarič s strelom pod prečko povedel rumene v vodstvo. Izenačenje je sledilo zelo hitro. V 42. minuti je po predložku z bližine zadel kapetan Alen Kozar. Gostje bi lahko v zaključku polčasa povedli, vendar je Kramarič zadel levo vratnico Zalokarja.

Kompliciranje v drugem polčasu

V drugem polčasu so gledalci videli podobno igro kot v prvem. Muraši so bili več pri žogi in si tudi priigrali lepše priložnosti. Marušku v 54. minuti ni uspelo potisniti žoge prazno mrežo oz. je bil uspešnejši Josipović. V 66. minuti je Zalokar rešil Muro in z bližine obranil strel Memića. Mura je najlepšo priložnost zapravila v 86. minuti, ko so igralci preveč komplicirali pred vrati, na koncu pa o gostje strel Kaia Cipota ustavili. Ker se v četrtfinalu igra le ena tekma so po devetdesetih minutah sledili podaljški 2x15 minut.

Zapravljena match žoga Mure

V 95. minuti je bil znova v glavni vlogi Kai Cipot, ko je njegov strel z glavo obranil Josipović. V naslednji minuti so gostje nepravilno ovirali Lotriča in Borošak je pokazal na belo točko. Tekmo je imel na svojih nogah Kai Cipot, ki je streljal preslabo, zato je vratar njegov strel obranil. V 107 minuti so do priložnosti prišli Ljubljančani. Na srečo Mure je Bajde streljal mimo vrat. Zadnja priložnost na tekmi je v 120. minuti pripadla Marušku, ki so mu gostje strel blokirali.

Rak rana - enajstmetrovke

Sledile so enajstmetrovke, za Muro pa so jih izvajali Ouro, Maruško, Pucko, Karničnik in Lotrič. Maruško, Pucko in Lotrič so svoje priložnosti zapravili, na drugi strani pa je strel zgrešil le Drkušić.

Še drugič zapored padli na prvi stopnici

Na koncu so se v polfinale uvrstili Ljubljančani, Muraše pa je pokopala izjemna neučinkovitost, kompliciranje in tudi nepisano pravilo, da branilci ne izvajajo strelov iz enajstih metrov. Po pokalnem naslovu v sezoni 2019/2020, so se Muraši še drugič zapored od pokala poslovili na prvi stopnici. Lani je bila usodna Drava, letos Bravo.

IZ MEDIJEV

Žan Karničnik je zadel z bele točke. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Karničnik in Gregor Bajde. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tio Cipot je tekmo pričel v prvi enajsterici. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško je imel lepo priložnost v drugem polčasu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Za Muro je izenačil Alen Kozar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gledalci so se prijemali za glavo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na tekmi se je zbralo okrog 1000 gledalcev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijanje Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mitja Lotrič je zastreljal zadnjo enajstmetrovko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Black Gringosi so bili znova odlični. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu