Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Sobočani napolnili mrežo Ilirije

Feri Maučec poskuša doseči zadetek za Soboto. Žogo je ujel vratar Ilirije Krištof. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Polet

Nogometaši Sobote so v 3. krogu slovenske conske lige gostovali v Zg. Šiški v Ljubljani in igrali proti novincu v ligi, Iliriji. Naši nogometaši so zmagali z visokih 0:4 (0:1). Sobota je bila boljša od začetka do konca tekme.

Ilirija: Krištof, Kobal, Gržinič, Mrčun, Podlipnik, Jenko, Bremec, Rozman, Rojina, Djekić in Rednjak.

Sobota: Morčič, Šarotar, Kološa, Dozet, Skalar, J. Norčič, Sečko, Zorec, Milenković (Potočnik), Maučec in Drvarič. Trener: Feri Zelko.

Strelci: 0:1 - Maučec (11'), 0:2 - Sečko (52'), 0:3 - Maučec (67'), 0:4 - Potočnik (88').

V začetnih minutah sta se obe ekipi izmenjevali v napadih. V 11. minuti je Sečko z desnega krila podal Maučecu, ki je žogo dvignil in jo čez vratarja poslal v mrežo. Navijači Sobote, ki jih ni bilo malo so bili navdušeni. Do konca polčasa so tako gostje kot domačini vneto napadali, vendar brezuspešno. Domačini so sicer dosegli gol, vendar ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil.

V drugem polčasu so domačini močno popustili. Gostje so to začeli izkoriščati in pogosteje napadati. V 52. minuti je Sečko iz prostega strela povišal na 0:2. Sobota je imela več lepih priložnosti za zadetek, ki pa jih ni zkoristila. Tudi domačini so večkrat ogrožali vrata Sobote, vendar je Morčič vedno uspešno posredoval. Obramba Sobote je bila odlična, odlikovala pa sta se Dozet in Skalar. V 67. minuti je Maučec po lepem predložku Potočnika dosegel tretji gol za Soboto. Četrti gol je v 88. minuti dosegel Potočnik po lepi kombinaciji z Dozetom.

Eden najboljših mož Sobote je bil neustavljiva sedmica Janez Sečko.

Sobočani se s prvo prvenstveno zmago nahajajo na sedmem mestu prvenstvene razpredelnice.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu