Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Urok, ki še kar traja in traja

Dve spremembi med prvih enajst. Kdo bo pričel tekmo? Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Po dveh zaporednih prvenstvenih zmagah smo dvoboj s Celjem pričakovali v pozitivni atmosferi in v upanju, da lahko črno-beli nadaljujejo pozitivni niz in obenem prekinejo urok domačega igrišča. Na njem še letos niso zmagali in tudi proti Štajercem s prekmurskim pridihom je bilo tako.

Da se bo na tekmi zbralo nekoliko več gledalcev je bilo jasno že več kot uro pred tekmo. Proti stadionu so se vili navijači, parkirišče na Kopališki ulici pred vojašnico je bilo polno, pri šanku na stadionu pa gneča. Ker smo si tekme v Celju že večkrat ogledali lahko mirne duše zapišemo, da lahko tokratni Murini gostje o nečem podobnem le sanjajo. Denar ni vse, manjkajo "začimbe" in nekdo, ki diha s klubom. Mura to na srečo še vedno ima.

Zmotili smo se tudi v napovedi, da bodo prvouvrščeni klub 1. SNL na Fazanerijo prišli vzpodbujat tudi njihovi navijači ali pa vsaj tisti, ki niso del organizirane navijaške skupine. Na parkirišču smo lahko na prste ene roke prešteli cejske registracije. Pa še ti so bili zvečine v ograjenem prostoru pri službenem vhodu, kar pomeni, da je šlo za uradne osebe.

Vrnimo se raje k domačim navijačem. Black Gringosi, ki so se znova zbirali na Trgu zmage so bili aktivni že pred tekmo. Od aktivnega udejstvovanja v navijaški skupini sta se poslovila Simon Meolic - Meho in Aleš Horvat - Ali. Obema je predsednik Kuzmič pred tekmo podaril spominska dresa. Kot sta poudarila sta aktivnosti prepustila mlajšim članom skupine. Skupina se jima je zahvalila s transparentom "Meho pa Ali fala vama!" Ne glede na rezultat so tudi tokrat glasno navijali skozi vseh devetdeset minut. Igralci so se jim na koncu zahvalili, navijači pa jim zaželeli srečo v naslednjem krogu, ko gostujejo v Ljudskem vrtu.

Še en detajl nam je padel v oči. Drugič zapored se je zgodilo, da so muraši prejeli zadetek, ko je začela navijati južna tribuna. Tako je bilo proti Bravu in sedaj proti Celju. Da ne bo nesporazumov, nogometaši potrebujejo glas z juga, le da več kot enkrat na tekmo.


Pogled z Razlagove proti glavnemu vhodu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Uro in pol pred tekmo pri glavnem vhodu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Kokice Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Ogrevanje murašev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Kdo bo v začetni enajsterici? Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Ogled ogrevanja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Del ekipe NK Mura skozi čas. Aleš Cipot in Fredi Cigan. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pogled proti šanku za južno tribuno. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pogled proti blagajni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Simon Meolic in Aleš Horvat. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura

Spominska dresa za Simona Meolica in Aleša Horvata. V sredini je predsednik Robert Kuzmič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura

Pogled na tribune. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Mož in dekle v modrem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pogrešali smo gostujoče navijače. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Po koncu tekme pred domače navijače. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Kako so igrali?

Muraši so v 11. krogu 1. SNL gostili Celje. Kako so igrali? Ocenite igralce Mure, trenerja Vermezovića in glavnega sodnika Šmajca.

Ocenite jih z oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ).

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 2. oktobra, ko bodo objavljeni rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 39.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu