Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ustanovljen je bil NK Grafičar

NK Grafičar leta 1961. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

V nedeljo 14. februarja 1960 je bil v Murski Soboti ustanovljen drugi nogometni klub - Grafičar, ki bo odslej združeval bivše aktivne igralce in člane NS Rakičan (NS je nogometna sekcija), člane dosedanje sindikalne nogometne sekcije Grafičar in druge ljubitelje nogometa iz Sobote in okolice, predvsem še iz naših podjetij. Na občnem zboru je bilo prisotnih okrog 70 simpatizerjev in članov novega kluba, med njimi tudi predstavnik mariborske nogometne podzveze tov. Topolovec, sekretar NK Sobota tov. Cvetko, predstavnik NK Pušča tov. Šarkezi in drugi.

V poročilu, ki ga je podal v imenu iniciativnega odbora tov. Bolkovič, kakor tudi v razpravi je bilo zlasti poudarjeno, da pomeni ustanovitev NK Grafičar pomemben prispevek k ustvarjanju ugodnejših pogojev za množičnost in še večji kakovostni napredek tega priljubljenega športa v okrajnem središču in Pomurju sploh, seveda ob pogoju, da bo to prizadevanje zasnovano na pristnih športnih odnosih med obema sorodnima kluboma, kakor tudi z drugimi telesno-vzgojnimi organizacijami. Prispevek navzočih društvenih predstavnikov v razpravi je to hotenje tudi potrdil.

Po razpravi in sprejetju klubskih pravil so navzoči izvolili 15-članski upravni in 3-članski nadzorni odbor, v katerem so zastopani predstavniki številnih soboških podjetij. Na prvi seji upravnega odbora pa je bil izvoljen za predsednika kluba tov. Jože Kolar, za podpredsednika tov. Janči Hoyer in za sekretarja tov. Pavel Škraban. Med sprejetimi sklepi kaže omeniti zlasti dva: takojšen začetek treninga prvega moštva, ki ga bo začasno vodni tovariš Merica, zbiranje potrebnih sredstev in pridobivanje članov kluba, v katerega naj bi se včlanili predvsem ljubitelji nogometa iz delovnih kolektivov soboških podjetij.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu