Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Vem, da moram biti letos boljši

Ivan Šarić in igralec Kopra Vid Koderman. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ivan Šarić se je v k Muri preselili letos pozimi iz splitskega Hajduka, slovenska nogometna javnost pa ga je dobro spoznala v dresu Radomelj, kjer je na 34 tekmah dosegel sedem zadetkov in prispeval pet asistenc. Za čarno-bejle je lani odigral petnajst tekem in ob tem prispeval dve asistenci. »Vsak začetek je težak, tudi meni je bilo tako ob prihodu v Mursko Soboto. Ni enostavno zamenjati okolja, ki ga poznaš, kjer so vsi tvoji prijatelji in domači, za novo okolje, kjer ne poznaš praktično nikogar. Začneš na novo, potrebno se je ponovno dokazovati. Toda to je del procesa, zdaj se počutim odlično, vsi so me sprejeli na najboljši možen način,« nam je uvodoma povedal Ivan.

Sam pravi, da z lansko sezono ne more biti zadovoljen z nobenega zornega kota, ne iz svojega, ne iz klubskega. »Kar se tiče mojih predstav, ne morem biti zadovoljen. Sam sem rad pošten in realen do sebe. Vem, da bi moral ekipi veliko bolj pomagati, igrati bolje in prispevati več zadetkov in asistenc. Vem, da moram biti letos boljši in seveda bom naredil vse v tej smeri. Glede minule sezone in prihajajoče, pa mislim, da ne potrebujemo veliko sprememb, moramo samo nadgraditi predstave iz lanske sezone. Toda vse to si moramo zaslužiti s trdim delom, predanostjo in zaupanjem v to, kar delamo. Moramo biti boljši kot prejšnjo sezono, Mura se more vrniti tja, kamor spada. Nogomet je ekipni šport in vsak mora prispevati svoj delež, da se bomo lahko na koncu veselili skupaj z navijači,« pove.

Prva dva tedna priprav sta po njegovih besedah minila odično, vsak nogometaš daje svoj maksimum. Prva pripravljalna tekma je prinesla zmago proti bosanskemu prvaku HŠK Zrinjski Mostar. Čeprav je šlo za pripravljalno tekmo, je zmaga vsekakor dobrodošla za samozavest nogometašev. »Seveda je vsaka zmaga pomembna, nič drugače ni niti zdaj. Je potrditev dobrega dela, pa čeprav je bila odigrana v specifičnem času in pogojih. Toda to je šele začetek. To je bila prva tekma, v tem ritmu moramo nadaljevati skozi celotne priprave in nato vse skupa prenesti v prvenstvo,« zaključi murina desetica.

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Ivan Šarić

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu