Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Vincenc Arvai je na predsedniškem mestu zamenjal Evgena Halmoša

Občni zbor Mure je potekal 28. februarja 1928 v kavarni Benko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Muravidek, 19. februar 1928

Športni klub Mura, je 28. februarja 1928 ob 20.00 v kavarni Benko pripravil redni letni občni zbor. To je bil četrti letni zbor članov, ki je potekal po sledečem dnevnem redu:

1. Otvoritev
2. Poročilo tajnika
3. Finančno poročilo
4. Poročila po odsekih
5. Volitve
6. Razno

Na občnem zboru je klub dobil novega predsednika. To je postal Vincenc Arvai, ki je na tem mestu zamenjal Evgena Halmoša. Kot zanimivost naj omenimo, da je bil Arvai v preteklem mandatu odbornik. To vlogo je opravljal tudi v predhodniku SK Mure, Football klubu Mura, ki je deloval leta 1921.

Podpredsednik kluba je postal Peter Ursulesku, ki je bil, tako kot Arvai, v preteklem mandatu odbornik. Evgen Halmoš je predsedniško mesto zamenjal za mesto odbornika.

Novo vodstvo kluba poleg predsednika in podpredsednika sestavljajo še ostali člani. Tajnik je še vedno Štefan Koltay, blagajniški posli pa ostajajo v rokah Štefana Vukana. Njegov namestnik je Koloman Zelko. Gospodar kluba (hišnik) ostaja Franc Meolic. Odborniki so: Anton Koder, dr. Franjo Farkaš, Evgen Halmoš, Evgen Farkaš, Ladislav Nadai, Ernest Nadai, Karol Olaj, Eduard Dittrich mlajši, Koloman Kardoš, Franc Kohn, Gustav Fürst, Franjo Fürst, Aladar Fürst, Bela Norčič in Dragutin Lehar. Nadzorni odbor sestavljajo Josip Adanič, Štefan Malačič in Oskar Heimer. Disciplinsko komisijo sestavljajo odvetnik dr. Nikolaj Pinter, ravnatelj gimnazije Ludvik Vagaja in direktor banke Josip Lipič.

Nogometni odsek še naprej vodi Ciril Hočevar.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu