Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Visok poraz Mure v Kranju

Nogometaši Mure so v prvem krogu prvenstva v sezoni 1951 gostovali v Kranju pri Korotanu in izgubili z visokih 5:1 (3:1).

Postavi

Korotan: Kovačič - Kito, Malec - Majce, Razpotnik, Jan - Mihelčič, Vigele, Božič, Ijačič in Brezar. Trener: Cene Božič.

Mura: Režonja - Bušen, Klepec - A. Norčič, Klajnšček, Šimon - Vrtarič, B. Norčič, Zelko, Horvat in Sečko. Trener: Vladimir Kukanja.

Nezavesten vratar Mure

Za Korotan sta v prvem polčasu zadela Brezar in Božič. Tretji zadetek je za domačine z avtogolom dosegel Režonja. Za Muro je bil v prvem polčasu uspešen Vrtarič. V drugem polčasu sta zadela že Vigele in Ijačič. V tem delu igre je vratar Režonja posredoval pri močnem strelu in pri tem zaradi udarca izgubil zavest. Ker ni bilo dežurnega zdravnika so igralci sami odnesli vratarja iz igrišča ter mu pomagali. Režonjo so z umetnim dihanjem spravili k zavesti, vendar se ni več vrnil na igrišče.

Poražena tudi mladina

Nogometaši Mure so domačine prekašali v igri z glavo. Odlično je zaigral srednji krilec, ki je bil vseskozi steber obrambe. V predtekmi so mladinci Korotana premagali mladince Mure s 7:0.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu