Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Vstopnice so predrage

Robert Belec (z žogo) je na tekmi proti Olimpiji povedel Muraše v vodstvo. Na fotografiji so v dresu Olimpije še Samir Zulič (4), Igor Benedejčič (7) in Edin Hadžialagič (5). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Nataša Juhnov

24-letni Robert Belec, desno krilo soboške Mure, resda ne daje veliko golov na vsaki tekmi, ko pa jih, so njegovi zadetki bistvenega pomena za murskosoboško moštvo. Tako so njegovi goli v jesenskem delu prinesli zmago proti Publikumu, točko z gostovanja v Novem mestu ter remi v derbiju z Olimpijo.

Robert, začela bi z vašo športno potjo...?

Nogomet sem začel igrati v 5. razredu osnovne šole, v mladinski vrsti Beltransa sem bil do 16. leta, nakar sem postal član. Leta 1991 sem prestopil k Muri.

Vaša ocena jesenske sezone?

Na začetku smo si pri Muri zadali cilj priti med prvih pet, vendar so nam pozneje apetiti porasli in cilj je postala Evropa. Če ne bi bilo kiksa s Potrošnikom in Živili, bi bili sedaj ob boku Olimpiji.

Kaj pa možnosti Mure letos?

Cilj je seveda priti v Evropo. Maribor in Olimpija imata določeno prednost, tako da se bomo morali pošteno potruditi, da izpolnimo to nalogo.

Kdo je po vašem mnenju glavni kandidat za naslov prvaka?

Po moje sta Maribor in Olimpija izenačena, le korak za njima pa je Mura. Cosmos je z Miloševičem izgubil precej možnosti za uvrstitev v Evropo.

V zadnjem času se vse pogosteje pojavljajo očitki, da kakovost slovenskega nogometa iz kola v kolo pada. K temu je nemalo prispevala tudi televizijska tekma med Cosmosom in Potrošnikom...?

S tem se ne bi strinjal. Mislim, da kvaliteta raste in ne pada. To kažejo tudi rezultati s hrvaškimi klubi v pripravljalnem obdobju, saj se lahko boljši slovenski klubi enakovredno kosajo s tistimi iz sredine hrvaške lestvice. Sem ne bi štel Croatie iz Zagreba, ki je tudi v hrvaškem prvenstvu razred zase. Pa še ena stvar je pomembna: v zahodnih deželah se nogometne tekme snemajo z večimi kamerami, pri nas pa z eno, največ dvema, tako da ni čudno, da je vse skupaj videti bolj klavrno.

Vaše mnenje o nekaterih "zvezdniških" prestopih? Nekateri pravijo, da je Mura preveč heterogeno moštvo, gleda na to, da igralci prihajajo iz vseh koncev in krajev.

Pri nas so se okrepitve dobro vklopile v moštvo. Najboljše je, če se ekipa dela iz ene generacije, kot je primer pri Mariboru, vendar pa si s takim načinom pri Muri ne bi mogli zadati tako visokih ciljev. S prestopi se kvaliteta zvišuje in prihaja do večje izenačenosti ekip.

Trener Prašnikar?

On je po mojem mnenju eden največjih strokovnjakov v slovenskem nogometu, kar dokazuje tudi dejstvo, da je selektor reprezentance. Ko je z nami na treningu, nikoli ni dolgočasno. (Le dva dni pozneje je Bojana Prašnikarja pri Muri zamenjal Miloš Šoškič - op. a)

Na tekmi s Kompas Holidaysom ste doma spet izgubili točko?

Realno gledano bi lahko bilo po prvem polčasu 4:0 za nas, glede na številne priložnosti, ki smo jih imeli. Zlato pravilo pa je, da ekipa, ki ne da, dobi. Poleg tega sodnik ni dosodil dveh očitnih enajstmetrovk, ki bi lahko obrnile rezultat v našo korist.

Robert, kdaj bomo spet videli vaše gole? Imate tudi precej smole, saj vaš strel pogostokrat zaustavi vratnica...

Ja to pa res. Vratnico sem zadel proti Gorici, Nafti, Potrošniku, Živilom, Mariboru in tudi pri zadetku proti Olimpiji se je žoga od vratnice odbila v mrežo. Upam, da se mi bo v prihodnjih kolih odprlo in bom tudi jaz začel dajati gole, saj s tremi doseženimi v jesenskem delu nisem zadovoljen.

Slabosti in prednosti v igri?

Moja največja napaka je udarec z glavo, saj dobivam veliko predložkov, ki pa jih zaenkrat še ne izkoriščam maksimalno. Moja prednost pa je v hitrosti.

Skrita želja?

Da bi se Mura uvrstila v enega od evropskih pokalov in da bi še uspešneje igral v dresu Mure.

Navijači?

Skoraj vsaka prvoligaška ekipa ima svoje navijače, vendar so soboški Black Gringosi najboljši med njimi. Braz pravih navijačev na nogometnih igriščih ni pravega vzdušja.

Zanimivo bi bilo slišati vaše mnenje o cenah vstopnic za nogometne tekme (Mura: stojišče 500 SIT, tribuna 800 SIT, ostali klubi v glavnem okoli 400 SIT)?

Mislim, da so vstopnice malce predrage, saj tudi plače delavcev niso Bog ve kako velike. V Prekmurju je še ta problem, da večina naših gledalcev, ko mi gostujemo, gre gledat Potrošnika, tako da so za neketere izdatki res previsoki.

Robert Belec privatno?

Prostega časa je bolj malo, ker sem začel delati v kmetijski trgovini Agroplac v Veržeju. Rad se družim s kolegi iz ekipe kot tudi s prijatelji iz domačega kraja, vendar za kake zabave ob prvenstvu zaradi obveznosti ni časa.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu