Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z Muro želim igrati v prvi ligi

Mitja Lotrič, ko je marca 2011 poziral za naslovnico prve številke revije Mura. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Naslovnica prve številke revija Mura, ki je izšla marca 2011, je pripadla murinemu dragulju Mitji Lotriču. Mitja se je takrat prebijal iz mlajših selekcij v člansko ekipo, za katero je prvič zaigral 12. septembra 2010 na tekmi Šmartno 1928 : Mura 05. V nadaljevanju objavljamo intervju, ki je bil z njim opravljen v omenjeni številki revije, avtor intervjuja pa je Smiljan Kuhar.

Mitja je svoje prve nogometne korake naredil z desetimi leti, trenutno pa pri svojih šestnajstih dokazuje, da gre za enega izmed največjih talentov v Murski Soboti in Sloveniji na splošno. Igralec, čigar vzornik je Wayne Rooney, si nekega dne z Muro želi zaigrati v prvi ligi, kasneje pa se podati v tujino.

Kaj te je navdušilo, da si se začel ukvarjati z nogometom?

Za nogomet so me navdušili prijatelji, saj smo se vsak dan podili za žogo. Lahko bi rekel, da me spremlja že od vsega začetka, le da sem do desetega leta igral bolj za šalo kot zares. Nato sem se odločil, da začnem trenirati in se resno ukvarjati z nogometom.

Katere elementi v igri so ti najbolj všeč?

Definitivno preigravanja. Uporabljanje različnih trikov, da bi preigral nasprotnika mi je pri nogometu najbolj všeč. Seveda je potrebnega veliko truda in predvsem treninga, a ko ti uspe je toliko boljši občutek.

Kako bi sebe opisal kot nogometaša?

Zase lahko rečem, da sem vztrajen, nepopustljiv, marljiv, poleg tega pa vedno hočem zmagati. Mislim, da je nogometaš lahko le s tako miselnostjo uspešen.

Kaj so tvoje prednosti in slabosti?

Vsepovsod so slabosti in prednosti, kot moje najboljše sposobnosti pa bi izpostavil predvsem hitrost, tehniko, spretnost in pa zaključek, se pravi doseganje zadetkov. Trenutno mi največ preglavic povzroča grajenje žoge. Verjamem, da bom tudi ta element igre popravil, saj vedno stremim k temu, da izboljšam napake in napredujem kot igralec.

Si zadovoljen s svojimi igrami v prvem delu sezone? Bi sedalo kaj izboljšati?

Glede na to, da je to moja prva sezona v članski ekipi, sem s svojimi predstavami zelo zadovoljen. Vsekakor pa bi se dalo še kaj izboljšati, a časa za napredek je še veliko.

Kako dolgo nameravaš ostati pri Muri?

Trenutno še ne razmišljam o tem, kako dolgo bom ostal v Murski Soboti. Prav tako vsaj za zdaj nisem razmišljal o tem, da bi zapustil Muro. Ko bo prišel pravi čas za odhod, takrat bom izkoristil priložnost. Nikamor se ne mudi.

Verjetno tudi tebe, kot vsakega nogometaša zanima tujina. Je tako?

Je tako. O tujini veliko razmišljam, saj so po mojem mnenju sanje vsakega nogometaša, da se nekega dne poda na tuje in tam tudi uspe. Z menoj ni nič drugače, igranja v tujini si vsekakor želim. Vendar za zdaj še ni čas za takšno odločitev. Vendar pa, ko se bo pokazala priložnost in bom mnenja, da sem zrel za tujino, me bo odhod tja zanimal. Takrat se bom usedel z domačimi, agentom in predstavniki kluba ter se pomenil o prihodnosti.

Si imel v preteklosti kakšne konkretne ponudbe?

Bilo je kar nekaj ponudb iz tujine, vendar smo se odločili da jih zavrnemo, saj smo menili, da je trenutno bolj pomembno, da se najprej posvetim šoli. Obstajala pa je tudi ponudba Interblocka, katero smo po tehtnem premisleku zavrnili. Menili smo, da ni velike razlike med Interblockom in Muro. Sedaj lahko trdim, da je bila odločitev, da ostanem v Murski Soboti, pravilna.

V preteklosti si se mudil na preizkušnjah v Veroni in Birminghamu. Te v prihodnosti čaka kaj novega?

Kar se tiče preizkušenj, zaenkrat ni nič novega, bomo videli, kaj bo prinesel čas.

Te morda mika kateri izmed klubov v Sloveniji?

V Sloveniji me poleg Mura zanima samo igranje za Maribor. V preteklosti so sicer zame pokazali zanimanje pri Luki Koper, kamor pa nisem želel oditi.

Če bi lahko sam izbiral klub, kje bi najraje zaigral in zakaj?

V kolikor bi se sam lahko odločal o tem, kje bi igral, bi definitivno izbral Španijo, natančneje Barcelono. To pa predvsem zaradi tega, ker imajo odlično ekipo, dobrega trenerja, prav tako pa gojijo zelo všečen stil igre. Predvsem zaradi njihovega načina igranja bi najraje zaigral v Kataloniji.

Da se vrneva na Muro, boš v primeru uvrstitve v prvo ligo ostal na Fazaneriji?

V primeru, da bi se nam uspelo uvrstiti v prvo ligo, bi definitivno ostal v Murski Soboti.

Kakšni so tvoji dolgoročni cilji v karieri?

Moji cilji v karieri so povezani predvsem s tem, da bi uspel in nekoč zaigral v tujini. Želim si čim manj poškodb, ki bi me onemogočale pri mojem delu. Kar se tiče ciljev v Muri, bi se rad še naprej dokazoval in se z njo uvrstil v prvo ligo. Vsekakor pa si nekega dne želim obleči tudi dres slovenske članske reprezentance.

Prostega časa verjetno ni veliko. Kako ga preživljaš?

Prosti čas rad preživim v družbi prijateljev in družine. Prav tako se ukvarjam še z drugimi športi, grem plavat, včasih pa pogledam tudi kakšen dober film.

Mitja Lotrič na tekmi Mura : Roltek Dob (19. september 2010) Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Mitja Lotrič

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu