Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z zmago nad Tekstilcem med 32 najboljših

Sobočani so se z zmago nad Tekstilcem uvrstili med 32 najboljših ekip v pokalu maršala Tita. Na fotografiji je akcija pred vrati Tekstilca. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Nogometaši Mure, ki so se z osvojitvijo slovenskega dela pokala maršala Tita uvrstili med 64 najboljših ekip v Jugoslaviji, so odigrali tekmo 1/32 finala pokala. Na stadionu Mure so gostili varaždinski Testilac in ga ugnali s 4:3 (1:3). Z zmago nad članom II. zvezne lige so se uvstili v naslednje kolo, kjer jih čaka prvoligaška Lokomotiva iz Zagreba.

Tekmo v Murski Soboti si je ogledalo okrog 1000 gledalcev, ki so videli sedem zadetkov in na koncu navdušeno pozdravili soboške "bele". Sobočani so skoraj celo tekmo igrali le z desetimi igralci, saj se je v 3. minuti poškodoval branilec Šimon in je celo tekmo večinoma le statiral.

Za Muro so med drugim igrali: Hrastelj, B. Norčič, L. Norčič, Zelko, Pavličević, Fujs, Klepec, Maroša, Šimon, Klajnšček.

Prvi polčas pripadel gostom

V prvih minutah tekme so prevladovali gostje, ki so nevarno prihajali v kazenski prostor Mure, vendar niso uspeli resneje ogroziti Hrastlja. Gostje so začetni nalet izkoristili in povedli v 15. minuti. Po zadetku so so si nekaj priložnosti priigrali tudi naši nogometaši. V 29. minuti je Bela Norčič poslal preložek z leve strani, pred vrati Tekstilca pa je bil najvišji Pavličević in izenačil na 1:1. V zadnjih minutah prvega dela so gostje pobegnili Murini obrambi in iz neposredne bližine dosegli drugi zadetek za 1:2, kar je bil rezultat polčasa.

Deroča Mura v drugem polčasu

Sobočani so izenačili takoj po odmoru. V 48. minuti je drugi zadetek za Muro dosegel Karel Fujs. Dve minuti za tem je Ludvik Norčič poslal ostro žogo pred vrata, kjer je bil znova najbolj spreten Fujs in Muraše povedel v vodstvo s 3:2. Domačini so po vodstvu še naprej igrali napadalno. Zelo nevaren je bil Zelko, ki je trikrat streljal mimo vrat, dvakrat pa je zadel vratnico. V 61. minuti so gostje po protinapadu izenačili na 3:3. Veselje Varaždincev je bilo kratkotrajno, saj je minuto kasneje Pavličević dosegel četrti zadetek in Muri zagotovil zmago s 4:3. Do konca tekme so gostje poskušali izid vsaj izenačiti, vendar je bila obramba vselej na mestu.

Mura boljša tudi v kotih

Zmaga Mure je zaslužena, saj je bila razen prvih petnajst minut boljši nasprotnik. To dokazuje tudi razmerje v kotih, ki je bilo 5:1. V napadu so se najbolj izkazali Zelko in brata Bela ter Ludvik Norčič, v obrambi pa Klepec in Maroša. Kot smo omenili se je na začetku tekme poškodoval srednji krilec Šimon, ki je preostanek tekme le statiral na levem boku. Muraši so nekaj časa igrali le z devetimi, saj je moral Klajnšček zaradi poškodbe za nekaj časa zapustiti igrišče.

Sledi zagrebška Lokomotiva

Od slovenskih predstavnikov je v pokalu ostala le Mura, saj sta tako Odred kot Rudar iz Trbovelj izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Sobočani se bodo v šestnajstini finala pomerili s članom prve zvezne lige, zagrebško Lokomotivo, ki je v pravkar končanem prvenstvu zasedla šesto mesto med dvanajstimi ekipami. Žreb je določil, da bo tekma v Zagrebu, vendar je uprava Mure zaprosila Lokomotivo za prestavitev tekme v Mursko Soboto. Tekma bo 18. novembra 1951.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu