Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Za črno-belimi je uvodni trening v sezono 2023/24

Uvodni trenign murašev je potekal na igrišču z umetno travo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Z današnjim treningom je tudi uradno konec poletnega premora. Nogometaši Mure so na igrišču z umetno travo opravili prvi trening pred pričetkom sezone.

Trener Dejan Grabić: "Igralci so imeli tri tedne dopusta, mi smo bili bolj delovni. Lepo je bilo doma z družino in otroci." Muro sta okrepila dva igralca in sicer Almin Kurtović ter Gaber Dobrovoljc. "Imata podoben DNK kot si mi želimo. Čvrst karakter, delovna vnema agresivnost ter želja po uspehu in zmagah," dodaja Grabić. Strokovnemu štabu sta se pridružila dva nova obraza Rok Hanžič in Jan Košir. "Pridružila sta se nam zaradi izkušenj in karakterja, ki sem ga že omenjal. Imata zelo dober življenjepis in bosta lahko veliko doprinesla k standardu, ki ga želimo postaviti. Tu mislim predvsem na kondicijske priprave in individualen razvoj igralcev, za kar je Rok Hanžič velik specialist," je povedal Grabić, ki se je za konec dotaknil še želj do konca prestopnega roka. "Jasno je, da po odhodu Dakuja iščemo nekoga, ki bo lahko zabil veliko golov. Po drugi strani pa se zavedamo, da je tak tip igralca izredno težko dobiti in, da to zna trajati. V osnovi pa želimo imeti čvrto in kompaktno ekipo in smo že blizu temu. Kakšna bo naša podoba bo odvisno tudi od prestopnega roka, glede na to bomo tudi prilagajali način igre. Želimo pa si igrati v višjem tempu in to skozi daljša obdobja," je za konec pogovora dejal murin tehniko Dejan grabić.

Pred mikrofon je stopil tudi kapetan Žiga Kous. "Letos je bil premor malo daljši, kajti ni bilo evrope. Prva dva tedna sta bila dopustniška, tretjega pa sem že pogrešal nogomet. Vrnili smo se lačni nogometa. Spremembe v igralskem in strokovnem štabu so v nogometu stalnica. Pričakujem pa dobro, agresivno, gledljivo in napadalno Muro. Uapm, da bomo to sezono uspešni. Obljubim, da bomo vsako tekmo dali vse od sebe, da se bomo borili za grb in dres. Vsi skupaj se moramo zavedati, da res nosimo sveti dres," je v mirofon klubske kamere dejal Žiga Kous.

Mura bo v pripravah na novo sezono odigrala sedem tekem, nasprotniki pa bodo Zrinjski Mostar, ND Beltinci, SK Sturm Graz, Kety Emmi & Impol Bistrica, GAK, Al-Tai FC in FK Vojvodina. Prva bo 21. junija proti Zrinjskemu. Mura se je s tem nasprotnikom pomerila že lani v Svetem Martinu na Muri. Tudi tokrat bo tekma najverjetneje na tem prizorišču. Z Beltinci se bodo pomerili 26. junija, medtem ko so ostali termini zaenkrat še neznani.

Prvenstvo se prične 22. julija 2023.

Dejan Grabić v pogovoru s svojim sodelavcem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ivan Šarić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mihael Klepač Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pomočnik trenerja Darjan Slavic. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Pucko je zaradi poškodbe treniral po posebnem programu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu