Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Za konec remi

Ob 14.00 se bo na Fazaneriji pričela tekma 14. kroga 2. SNL med našo Muro in Aluminijem. Fazanerija je eno uro pred tekmo obsijana s soncem pri zavidljivih petnajstih stopinjah celzija. Vreme je torej več kot primerno in upamo, da se nam bodo z dobro igro oddolžili tudi naši nogometaši. Fazanerija se počasi in zanesljivo polni, dobili pa smo tudi postavi obeh ekip:

Mura: Aleš Ajlec, Uroš Krajnc, Vladimir Kokol, Goran Blagus, Jernej Janža, Darjan Slavic, Matic Maruško, Damjan Bohar, Goran Ristič, Darko Kremenovič in Mitja Flisar. Klop: Filip Gačevski, Simon Pavel, Leon Sreš, Matej Rogač, Žiga Kous, Gregor Pavel in Rok Gruškovnjak.

Aluminij: Kristian Lipovac, Rok Medved, Denis Topolovec, Klemen Bingo, Marko Krajcer, Rajko Rotman, Aljaž Medved, Rok Letonja, Dejan Purišič, Branimir Djokič in Matej Vračko. Klop: Denis Zajc, Martin Milec, Rašid Salkunič, Denis Rešek, Dejan Draškovič, Marko Kmetec in Nino Šešo.

13:25 - Z ogrevanjem so že pričeli nogometaši Aluminija pri katerih bo v začetni enajsterici zaigral tudi nekdanji muraš Klemen Bingo. Nekoliko presenetljivo ni med najboljšimi enajstimi napadalca Marka Kmetca. Črno-beli so še vedno v slačilnici, kjer Feri Cifer kuje še zadnje zamisli pred tekmo.

13:30 - Pol ure pred pričetkom so na igrišče pritekli tudi črno-beli. Danes je v ekipi veliko število mladih igralcev, saj jih je kar pet starih le sedemnajst let. Zaradi kartonov bo manjkal Žiga Kljajič, prvič pa je priložnost v začetni enajsterici dobil Uroš Krajnc, ki je skoraj celotni jesenski del sezone igral pri prvaku tretje lige, Čardi.

13:45 - V polčasu se bodo gledalcem predstavila naša selekcija U-8, ko bodo mladi nogometaši med sabo igrali tekmo 2x5 minut. Trener te selekcije je naš kapetan Darjan Slavic.

13:48 - Pred pričetkom tekme bodo igralci U-8, ki bodo spremljali obe enajsterici na igrišče, našim nogometašem predali simbolično darilo. Vsak igralec bo prejel praktično darilo z logotipom kluba.

0 - Pričetek tekme. S sredine pričenja Aluminij, ki igra v rdečih, muraši pa v črnih dresih.

2 - Na tekmi se je zbralo okrog 800 gledalcev, ki v prvih trenutkih niso videli resnejših priložnosti na eni in drugi strani.

8 - Prvi kot za Muro. Muraši so si pridobili žogo na sredini igrišča. Maruško je nato z globinsko podajo želel najti Flisarja, vendar so gostje odbili v kot. Po kotu, ki ga je izvajal Janža, je vratar gostov odbil pred Flisarjem in tako preprečil nevarno situacijo.

13 - Obe ekipi izgubljata kar precej žog na sredini igrišča. V eni izmed teh napak so gostje nevarno streljali na vrata Ajleca, ki je odbil v prvi kot za goste. Po kotu in odbijanju žoge v kazenskem prostoru Mure so se črno-beli uspešno obranili.

19 - Zelo lepa kombinacija Mure. Matic Maruško je prestregel napad gostov, podal na levo stran do Boharja, ki je lepo preigral gostujočega igralca in podal v sredino do kazenskega prostora gostov. Tam žogo sprejel Kremenovič in streljal iz obrata, vendar je bil gostujoči vratar priseben.

21 - Prvi rumeni karton na tekmi. Zaradi prekrška nad Maruškom je rumeni karton pri Aluminiju dobil Djokič.

24 - Igrišče je kar precej razmočeno, saj imata obe ekipi težave z drsenjem. V teh trenutkih so vajeti igre povsem prevzeli črno-beli, ki imajo žogo več v svoji posesti, vendar nekako ne najdejo poti do gola Lipovaca.

27 - Zelo lepa priložnost gostov. Purišič je z višine kazenskega prostora Mure poskušal lobati Ajleca. Aleš je žogo uspel odbiti, vendar je le ta oplazila prečko in odšla v kot za Aluminij. Pri posredovanju se je vratar Mure rahlo poškodoval. Po posredovanju fizioterapevta Sandija Bauerja je z Alešem vse v redu.

30 - Na drugi strani lepa priložnost za Muro. Muraši do dolgo pletli žogo okrog kazenskega prostora Aluminija, ko je Ristič z desne poslal predložek na glavo Kremenoviča. Le-ta je streljal mimo gola.

31 - Prebudili so se tudi Black Gringosi, ki so začeli z vzpodbujanjem črno-belih.

37 - Še en rumeni karton pri gostih. Zaradi nevarnega igranja z visoko nogo in prekrškom nad Janžo je rumeni karton dobil Medved.

39 - Pogled gledacev na Fazaneriji je tokrat z igrišča usmerjen v nebo, saj je stadion preletel toplozračni balon.

41 - Po dveh zaporednih kotih in neuspešnemu nastavljanju offside zanke so gostje nenadejano prišli do najlepše priložnosti na tekmi. Eden od igralcev Aluminija se je znašel sam pred Ajlecom, ga že preigral nato pa streljal mimo vrat.

44 - Nov poskus gostov. Predložek gostov in strel Letonje z glavo je zletel prek gola. Igralci Mure in navijači v teh trenutkih čakajo konec prvega polčasa.

45 - Zadnji trenutki tega dela so pripadli gostov. Tik pred sodnikovim žvižgom je Medved sprožil strel s kakšnih šestnnajstih metrov. Žoga je zletela prek gola, tako da se je polčas končal z 0:0.

46 - Mura je pričela drugi polčas z nespremenjeno postavo. Pri gostih pa je namesto Djokiča vstopil Milec.

48 - Muraši tudi v drugem polčasu ne najdejo pravega recepta za organizirano gostujočo vrsto. Igralci Aluminija so že dvakrat streljali z razdalje. Zaradi prekrška nad Topolovcem je rumeni karton pri Muri dobil Goran Ristič.

55 - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL!!!! Akcija se je pričela na desni strani. Krajnc je poslal predložek v kazenski prostor. Tam je Kremenovič lepo podaljšal do samega Flisarja, ki je iz polvoleja zadel levi zgornji kot Lipovaca.

61 - Gostje so zelo hitro izid izenačili. Najprej so streljali s kakšnih petindvajsetih metrov in zadeli desno vratnico Ajleca, od koder se je žoga odbila točno do Purišiča, ki jo je z bližine pospravil v mrežo za 1:1.

66 - Menjava pri Muri. Iz igre Damjan Bohar, namesto njega Simon Pavel.

69 - Menjali so tudi gostje. Namesto Vračka je vstopil Kmetec.

72 - Igra je v teh trenutkih zelo raztrgana in nepovezana na eni in drugi strani brez konkretnih priložnosti.

75 - Prosti strel za Muro z desne strani. Ristič je podal v kazenski prostor gostov. Eden od Murašev jo je podaljšal na drugo vratnico do Kremenoviča, ki je neoviran streljal, vendar je Lipovac njegov strel izvrstno obranil. Iz drugega poskusa je nato poskušal Pavel, vendar je njegov strel zletel mimo leve vratnice.

79 - V teh trenutkih je sodnik na zahtevo gostujočega vratarja prekinil tekmo. Fizioterapevt gostov je oskrbel vratarja, ki se je najverjetneje poškodval pri strelu Kremenoviča.

83 - Nekaj minut bo danes dobil tudi Žiga Kous, ki je v teh trenutkih zamenjal Gorana Rističa.

85 - Feri Cifer je opravil še zadnjo menjavo. Iz igre je odšel Mitja Flisa, namesto njega pa je svoj debi v članski vrsti dočakal Rok Gruškovnjak.

87 - Muraši so iz akcije na sredini igrišča izvlekli prosti strel. Darko Kremenovič je podal v sredino, žogo pa je golovi črti ujel gostujoči vratar.

89 - Zadnji trenutki srečanja so očitno namenjeni menjavam. Pri gostih je igro zapustil Letonja, namesto njega pa je vstopil Rešek.

Konec tekme. Po prikazanem zaslužen remi.

Prednja stran vabila na zadnjo tekmo v jesenskem delu sezone 2009/2010. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Zadnja stran vabila na zadnjo tekmo v jesenskem delu sezone 2009/2010. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu