Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Za nov začetek, za nove uspehe

Damir Banfi, predsednik Športnega društva Nogometna šola (ŠD NŠ) Mura 05, ki je za tekmovanje v 1. MNL Murska Sobota prijavilo člansko ekipo NŠ Mura, pred začetkom prvenstva pravi, da je prepričan v lepo prihodnost "nove Mure", kot že mnogi imenujejo potezo Nogometne šole, ki je po neslavnem koncu Mure 05 ustanovila člansko ekipo.

Zakaj ste se v ŠD NŠ Mura 05 odločili ustanoviti člansko ekipo?

"Več kot 150 otrokom, članom ŠD NŠ, smo tako omogočili nadaljevanje njihove nogometne poti v domačem okolju. Čeprav smo padli zelo nizko, ker ND Mura 05 sploh ni zaprosila za licenco za tekmovanje v 1. SNL, smo se pobrali in postavili nazaj na noge. Prepričan sem, da smo na pravi poti. Naše število v društvu je iz dneva v dan višje, pa tudi rezultati na pripravljalnih tekmah NŠ Mure nam vlivajo veliko optimizma."

Kakšni so cilji Nogometne šole?

"Čim prej želimo, da se naše ekipe, tu mislim na mladince, kadete in ekipo U14, vrnejo nazaj v najvišje državne lige, za nižje selekcije pa pričakujem, da bodo še naprej v samem pomurskem in tudi slovenskem vrhu, kot je bilo to do zdaj. S člansko ekipo želimo dostojno, pošteno in borbeno igrati v 1. MNL. Cilje je, da iz te ekipe, ki smo jo bili prisiljeno sestaviti na novo, izvlečemo maksimum in da je ta ekipa temelj za prihodnjo Mura, ki bi lahko znova posegla po najvišjih dosežkih."

Mnogi se bojijo, da bo NŠ Mura doživela enako usodo kot Mura 05?

"To se ne bo zgodilo. Prizadevamo si za odgovorno in pregledno poslovanje. Vedno bomo igrali z odprtimi kartami. Potekajo dogovori z lokalno skupnostjo in gospodarstvom, ki želi pomagati. V ustroj NŠ pa tudi ni vključen nihče, ki je prej deloval v Muri 05. Navijače in simpatizerje ob tej priložnosti pozivam, da pokažejo, da imajo črno-belo barvo v srcu in da nas pridejo bodrit na prvi domači tekmi, ki bo 25.avgusta. Za nov začetek, za nove uspehe."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu