Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zagreb boljši od Sobote

Domača Sobota  se je v nedeljo pomerila z moštvom Zagreba, ki je na pripravah v Murski Soboti. Srečanje je vodil domači sodnik Kološa v sodelovanju z Drvaričem in Bojnecom. Moštvi sta nastopili v naslednji postavi:

Sobota: Morčič, — Drvarič, Skalar, — L. Norčič, Dozet, Zorec, — Sečko, Kološa, Miloševič, Maučec in Devčič. Trener: Feri Zelko

Zagreb: Grloci, — Stanešič, Kobeščak, — Aumiler, Marošič, Vrhovec, — Adamič, Klobučar, Benčič, Muškovič, Vacha.

Komaj je sodnik dal znak za začetek tekme, že so Zagrebčani pohiteli proti vratom Sobote in zaradi nesporazuma obrambe je Klobučar iz bližine streljal v mrežo. V prvih sekundah je že zadišalo po katastrofi, toda Sobota je kmalu popravila prvi vtis.

Moštvo Zagreba je v prvem delu igre še vedno močno napadalo, toda domača obramba je uspešno premagovala njihove kombinacije. Nekaj upanja so domači igralci imeli v 21. minuti. Norčič je prejel žogo nekje v sredini igrišča in je takoj zaposlil prostega Miloševiča. Med občinstvom je razočarano završalo, kajti žoga je šla mimo gola. V 36. minuti so gostje spet nevarno napadli in lepo podano žogo je najboljši igralec Klobučar še lepše z glavo usmeril v mrežo. V protinapadu je poskušala Sobota preko Maučeca znižati rezultat, toda odbito žogo je Kološa poslal visoko pod oblake. Nekaj minut pozneje se je Benčič prebil skozi domačo obrambo in iz daljave 25 metrov dosegel tretji gol za Zagreb. Pri tem golu je gostom precej pomagal tudi vratar Morčič. V drugem polčasu so gostje zamenjali nekatere igralce, prav tako pa je Sobota dala v igro Potočnika, ki je v začetku naredil nekaj uspelih potez.

V 11. minuti drugega polčasa je Drvarič nevarno prodrl po desnem krilu in podal žogo Miloševiču, ki pa je zamahnil mino. Posebno razburljivo akcijo je pripravil Zagreb v sredini drugega polčasa, ko je gol tako rekoč že visel v zraku. Dozet je s telesom obvaroval prazen gol, medtem pa je odbito žogo že ulovil vratar Morčič. Domači so končno v 77. minuti dosegli časten gol. Sečko je izvajal korner in žoga je prišla do Maučeca, ki je zadel tarčo. Le minuto pozneje pa so Zagrebčani vrnili napad in postavili končni rezultat 4:1.

Pri Soboti je zaigral Devčič, ki je v Mursko Soboto prišel iz mariborskega Branika. Igralec Kološa je Jože Kološa, ki je k Soboti prišel iz Grafičarja Sobota.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu