Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1943/1944

Mura je v tretji sezoni pod madžarsko oblastjo tekmovala z dvema ekipama. Prva ekipa je igrala v Sombotelski skupini I. razreda Severno podonavskega okrožja in na koncu zasedla 2. mesto. To ji je prineslo uvrstitev v tretjo madžarsko ligo (NB III), ki jo je zveza zaradi vojne reorganizirala v drugo ligo. Rang nižje kot prva ekipa je tekmovala druga ekipa - Mura II, ki je osvojila naslov prvaka. Tekmovala je tudi mladinska oz. levente ekipa. Prva ekipa je odigrala 35 tekem od tega 22 prvenstvenih in 13 pripravljalnih.

Prva ekipa je skozi celo prvenstvo bila boj za prvo mesto z Zalaegerszegom, na koncu pa je za njihovimi največjimi rivali zaostala za dve točki. Črno-beli so najvišjo zmago dosegli proti ekipi Tapolcai Vasutas (13:0) in Kapuvarju, ki so ga premagali s 14:1. Najboljši strelec ekipe je bil Feri Zelko. Druga ekipa je tekmovala skupaj s prekmurskim rivalom iz Lendave in ga obakrat premagala.

Za prvo ekipo so vsaj en nastop zabeležili: Bencik II, Ladislav Bencik, Štefan Čagran, Ljubomir Deškovič, Milan Deškovič, Štefan Drapos, Erdősi, Imre Franc, Ludvik Gorčan, Slavko Jandl, Ciril Klajnšček, Stanko Klepec, Franc Kološa, Vladimir Kukanja st., Janez Lendvai, Josip Matuš, Osterc, Ösze, Pinter, Štefan Šarkezi, Takač, Toplak, Đuro Vrtarič, Feri Zelko in Gyula Zsukan.

Že v prejšnji sezoni so se pojavili zapisi, da želi Mura zgraditi nove slačilnice. Gradnja je potekala spomladi in poleti 1944, Mura pa je za njih prejela 60.000 pengov, ki jih je zagotovil minister za vero in javno šolstvo Madžarske in sicer prek nacionalnega športnega centra (OSK oz. Országos Sport Közp­ont). Gradnja slačilnic je sovpadala s taborom za mlade nogometaše, za katerega si je klub prizadeval, da bi bil v Murski Soboti. Zraven nogometa je klub aktivno gojil še plavanje, šah in sabljanje. Plavalna sekcija je bila sprejeta v Madžarsko plavalno zvezo.

Jubilejni XX. občni zbor ni postregel z večjimi presenečenji. Izvoljeno je bilo enako vodstvo kot leto prej. Predsednik je znova postal bančni direktor Josip Lipič, sopredsednik notar Imre Mórocz, izvršni predsednik in vodja nogometnega oddelka je postal šef davčne uprave dr. Gusztav Valent, podpredsednika pa Pál Rostás (direktor, učitelj), Ludvik Šiftar (tovarnar). Zapisi z občnega zbora poročajo, da klub želi obuditi še atletiko.

Klub je pred spomladanskim delom sezone izdal žepni koledar s tekmami Mure, namenjen pa je bil navijačem.

Medijske vsebine 1943/1944

Druga ekipa Mure iz leta 1944. Stojijo od leve: __, __, __, Ludvik Gorčan, Avgust Kerčmar, __, Ciril Klajnšček, ___. Čepijo: __, __, __, __, __. Bralce prosimo za razpoznavanje oseb s fotografije.
Druga ekipa Mure iz leta 1944. Stojijo od leve: __, __, __, Ludvik Gorčan, Avgust Kerčmar, __, Ciril Klajnšček, ___. Čepijo: __, __, __, __, __. Bralce prosimo za razpoznavanje oseb s fotografije.
Josip Lipič, predsednik Mure
Josip Lipič, predsednik Mure

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu