Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1974/1975

Po izpadu Mure iz jugoslovanske druge zvezne nogometne lige so se v klubu odločili, da bodo v slovenski nogometni ligi tekmovali z lastnim kadrom. Trenerja Stevana Pozderja je zamenjal Stanko Maučec. V jesenskem delu prvenstva v slovenski nogometni ligi v sezoni 1974/75 so za Muro nastopali še tuji igralci Turčik, Gavrilović II in Nedeljković, ki pa so po prvem delu prvenstva odšli iz kluba, Kopač in Posavec pa sta odšla v vojsko. Trenerske posle je nato prevzel Feri Maučec.

Na zahtevo Nogometne zveze Slovenije je v času tekmovanja prišlo do pregledov finačnega poslovanja v klubih, ob katerem je bilo ugotovljeno, da nekateri klubi izplačujejo igralcem nadomestila za izgubljeni čas. Zato so tiste klube, pri katerih so ugotovili izplačila igralcem, kaznovali z odvzemom točk. Tudi soboški Muri so tako odvzeli tri tekmovalne točke. Na koncu sezone v slovenski nogometni ligi je Mura zasedla drugo mesto za ljubljanskim Mercatorjem. V letu 1975 so Soboški nogometaši dosegli velik uspeh v pokalnem tekmovanju. V finalu so v Ajdovščini premagali Primorje z 2:1, v Murski Soboti pa s 7:3 in tako prvič postali nogometni pokalni prvak Slovenije ter se uvrstili med šestnajst moštev v Jugoslaviji. Iz nadaljnjega tekmovanja je Muro izločil Vardar II, ki je zmagal v Skopju s 4:1.

V letu 1974 je bil na pripravah v Murski Soboti jugoslovanski prvoligaš Beograd.

Vir:

  • Feri Maučec: Sedem desetletij NK Mura

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu