Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

15 let Mure

SK Mura je 13. avgusta 1939 praznovala 15 let obstoja. Foto: Jutro, Murska Krajina

V nedeljo, 13. avgusta 1939, je SK Mura proslavila petnajst let svojega delovanja. Bogat športni program se je pričel že dopoldne, končal pa s popoldansko tekmo med Muro in Ljubljano. Prireditev je potekala pod pokroviteljstvom častnih članov industrijalca Josipa Benka, župana Ferdinanda Hartnerja in dolgoletnega predsednika kluba in trgovca Vincenca Arvaija.

Dopoldne tenis

V dopoldanskih urah je potekal teniški dvoboj med S.K. Čakovcem in Muro, ki je morala nastopiti brez svojega najboljšega igralca, Janeza Nemca, ki služi vojaški rok. Dvoboj so dobili Čakovčani s 3:1.

Popoldne plavanje

Ob 14. uri se je v kopališču pričelo plavalno tekmovanje na katerem so sodelovali plavalci Mure ter plavalci iz Ljutomera in Ormoža. Pomerili so se tako juniorji kot seniorji in to v različnih disciplinah: 100m, 33m, 400m in štafeti.

Nastopili sta dve ekipi Mure

Po tenisu in plavanju se je dogajanje preselilo na stadion Mure, kjer so obiskovalci prisostvovali ogledu dveh nogometnih tekem. Za ogled le-teh je klub določil cene vstopnic in sicer je loža stala 15 dinarjev, sedež na tribuni 10 dinarjev, stojišče pa 4 dinarje.

Ob 15.00 je bila na sporedu nogometna tekma med rezervno ekipo Mure in reprezentanco Prlekije v kateri so bili igralci iz Ljutomera, G. Radgone in Ormoža. Tekmo so s 5:2 dobili Muraši.

Pred glavno tekmo, ki se je pričela ob 17.00 je zbrane pozdravil predsednik kluba Josip Lipič jim zaželel dobrodošlico ter se zahvalil vsem pokroviteljem, sreskemu načelniku dr. Bratini in zastopnikom društev. Predsednik se je spomnil še vseh, ki so kakorkoli pomagali in podpirali klub pri njegovem razvoju. Nato sta se pomerili enajsterici Mure in kombinirane ekipe Ljubljane, ki nastopa v državnem prvenstvu Jugoslavije. Črno-beli so Ljubljano porazili s 3:0.

Po zadnji tekmi je bila na stadionu veselica, na katero je bil prost vstop.

Še o obletnici

SK Mura je obletnico sprva načrtovala 20. avgusta, vendar je vodstvo tekmovanja pri Ljubljanski nogometni podzvezi za ta dan določilo pričetek prvenstvenih dvobojev. Vodstvo Mure se je sprva dogovarjalo, da bi glavno tekmo odigrali enajsterici Mure in ŠK Zagreba, ki igra 1/A razredu Zagrebške nogometne podzveze. Na koncu so v Murski Soboti gostovali igralci Ljubljane, za katere je to drugo gostovanje v Prekmurski prestolnici. Mura se je z njimi pomerila na otvoritvi stadiona 28. junija 1936.

Slavnostno leto 1939 je Mura obeležila tudi s priložnostnim grbom v katerem so zapisane letnice 1924 in 1939.

IZ MEDIJEV

Slavnostni grb Mure ob 15-letnici kluba. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Klara Durič

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu