Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Adijo pokal

Danilo Šiško na tekmi proti Čardi v Martjancih. Skrajno levo je Leon Horvat. Fotografija je s pripravljalne tekme med Čardo in Muro (1. avgust 2007). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Danes smo končali letošnjo sezono, na žalost tako, kot smo najmanj želeli - s porazom v polfinalu pokala MNZ Murska Sobota. Proti Čardi smo nastopili zdesetkani. Nekaj jih je manjkalo zaradi poškodb - Toplak, Benkič, nekaj zaradi namena, da se da priložnost igralcem, ki so v spomladanskem delu igrali manj.

Črno-beli so odigrali v postavi Kamnik, Balažic, Marič, V. Horvat, Žilavec, Arsič (Slavic), Sreš (Šiško), Fajdiga (Škara), Najdenov, Fajfar, Lalovič (Šunko). Srečanje je minilo v precejšnji grobosti domačih igralcev, fizioterapevt Jože Janža je imel več dela kot na dveh prvenstvenih tekmah skupaj, na žalost je sodnik Zoran Žekš takšno igro domačinov toleriral. Tako smo že na začetku tekme ostali brez Sreša, kateremu so domačini poškodovali gleženj. Na njegovo mesto je vstopil mladi Šiško. Prvi so zapretili domačini v 2. in 5. minuti prek Leona Horvata. V 15. minuti je Lalovič iz bližine streljal v prečko od tam se je žoga odbila v gol, po besedah gledalcev za golom, je bila vsaj pol metra za črto, kjer jo je ujel domači vratar, stranski in glavni sodnik nista pokazala ničesar in tako se je igra nadaljevala. V 26. in 32. minuti je bil v priložnosti Fajfar, prvič je zaradi predolge zadnje podaje hitrejši domači vratar drugič strelja z glavo čez gol. Najdenov v 32. minuti z dobrih 30 metrov v desni gornji kot, domači vratar rešuje z zadnjimi močmi. Kamnik je na mestu v 40. minuti po strelu Leona Horvata z desne strani. Malo je manjkalo da bi zadel Žilavec direktno po strelu iz kota v zadnji minuti prvega polčasa.

V prvih četrt ure drugega polčasa je trikrat poskušal Fajfar vendar neuspešno. V 60. minuti je bilo spet nevarno pred našimi vrati v priložnosti Leon Horvat, Kamnik brani. Pet minut pozneje po kotu poskuša z glavo Balažic. V 66. minuti sta priložnost zapravila Najdenov in Fajfar. 68. minuta, z glavo Balažic, še enkrat več brani domači vratar Jožek Špilak. V 70. minuti brani strel Bencika s petih metrov po predložku Najdenova. Domačini so nevarni pet minut pozneje, vendar v zadnjem trenutku čisti Balažic. V 78. minuti prava bomba Škare z tridesetih metrov po povratni žogi Fajfarja, za malo čez gol. V 83. minuti še enkrat več pri žogi verjetno danes najboljši domači igralec Leon Horvat (nekdanji igralec Mure v mlajših selekcijah), po tem ko je preigral nekaj naših igralcev ostro strelja z roba kazenskega prostora, tokrat je bil na žalost tudi Kamnik brez moči. Po šoku se naši igralci enostavno niso uspeli pobrati tako da je na koncu zmaga ostala v Martjancih, zasluženo ali ne, niti ni pomembno, dali so gol, naš ni bil priznan, sreča ti enkrat daje v obliki Zoliča, drugič ti vzame, spet ena šola, na žalost taka, ki nas bo stala kakega atraktivnega nasprotnika v nadaljevanju pokalnega tekmovanja.

Domačinom športne čestitke za zmago z željo po uspešnem zaključku sezone v Pomurski ligi in preboj v tretjo ligo.

Poročilo napisal: Darko Hidič

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu