Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Sreča enkrat tudi na naši strani

Za žogo se borita Miran Bencik in Branislav Škara. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Črno-beli smo še enkrat več dokazali, da smo najboljši, ko je najtežje in se nam ob primernem pristopu ni potrebno bati nikogar, čeprav je treba priznati da tudi z obilo sreče. Smola, nesreča, čudne sodniške odločitve so se prej ali slej morale vrniti tudi nam.

Trener Boris Radoš je tekmo začel z enajsterico: Kamnik, Balažic, Marič, Toplak, Žilavec, Slavic, Škara (Horvat V.), Najdenov, Benkič (Šunko), Bencik in Fajfar (Sreš).

Treba je biti pošten in priznati, da bi se vse skupaj lahko končalo tudi drugače. Zaradi pomembnosti srečanja, so naši začeli precej previdno. Tako so gostje prvi zapretili najprej v 2 nato še 5 minuti vendar je bil Boštjan Kamnik na mestu. V 7. minuti prvi strel črno-belih proti golu. Po centru Denisa Žilavca je bil iz voleja nenatančen Dejan Benkič. Po napaki Tomaža Toplaka na sredini so gostje spet nevarni v 9. minuti, ko je odlično posredoval Boštjan Kamnik in štiri minute za tem, ko je strel zletel mimo vrat. V 16. minuti je z lepo globinsko žogo Branislav Škara iskal Bojana Fajfarja, vendar je bil gostujoči vratar za malo hitrejši. Sledi poizkus Denisa Žilavca z roba kazenskega prostora, žoga zleti za malo čez gol. V 22. minuti po lepem centru Darjana Slavica dober strel Bojana Fajfarja z glavo, vendar se tudi nasprotni vratar ni dal presenetiti. V 28. in 29. minuti dve situaciji, ko so najprej gostujoči potem pa še naši igralci po prekršku nad Fajfarjem zahtevali enajstmetrovki. Vendar je bil sodnik Kranjc drugačnega mnenja. V 33. minuti z dobrih 20 metrov iz prostega strela, rahlo z leve strani gostje nastreljajo stičišče vratnice in prečke. V 40. minuti Boštjan Kamnik na robu kazenskega prostora v zadnjem trenutku lovi žogo pred nasprotnikom. Po podaji Mirana Bencika v zadnji minuti Bojan Fajfar z voleja ustreli za malenkost čez gol.

Drugi polčas so naši začeli boljše, tako smo videli dva poizkusa Darjana Slavica, enkrat je bil strel previsok, drugič je streljal točno v vratarja. V 56 minuti po strelu z razdalje Boštjan Kamnik odbija žogo, točno na noge gostujočega igralca. Na srečo je ta zadel samo vratnico, kar se jim je v nasprotnem napadu maščevalo. Bliskovita kontra, dve finti Mirana Bencika, sledi natančen predložek na glavo Bojana Fajfarja za težko pričakovanih 1:0. V 64. minuti skoraj identnična situacija. Po zavitem strelu nasprotnika Boštjan Kamnik z zadnjimi močmi odbija žogo, sledi podaja do Roberta Najdenova, kateri prodre po levi strani, natančen predložek tokrat na glavo Gorazda Šunka, ta je neusmiljen in zabija pol visoko žogo ob desni vratnici za 2:0. V 71. minuti se je še enkrat več izkazal Boštjan Kamnik ki je ubranil strel z šestih, sedmih metrov. V naslednjem napadu so gostje še enkrat več za malo nenatančni po strelu iz kota. V 75. minuti po dolgi podaji napaka gostov, do žoge je prišel Miran Bencik, ki je rutinirano s plasiranim strelom zadel desni kot gostujočega vratarja za težko pričakovanih in prigaranih 3:0. V 80. minuti smo videli še eno odlično posredovanje, kljub doseženim trem golom, najboljšega igralca tekme Boštjana Kamnika. Do konca so črno-beli kontrolirali igro in ohranili zmago, katero smo si tako zelo želeli pred tekmo.

Po dolgem času je tudi sojenje bilo, lahko bi rekli dobro in pošteno, sicer z manjšimi napakami, vendar ne z namenom, da bi se pomagalo ali škodovalo komer koli.

Pomembno je, da smo kljub ne najbolj prepričljivi igri dosegli nujno potrebne točke, tako da se lahko mirno pripravljamo za zadnji dve tekmi, saj je naša usoda še vedno v naših rokah.

Čestitke igralcem in strokovnemu vodstvu za doseženo zmago, vse navijače pa že sedaj vabimo, da nam pridejo pomagat tudi na naslednjo tekmo v Zagorje.

Od leve: Marko Makivić, Smajo Bečkanovič in Denis Žilavec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Petar Stojnić in Miran Bencik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Darjan Slavic in Smajo Bečkanovič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Vratar Šenčurja Dejan Curanović je bil hitrejši od Denisa Žilavca. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Za žogo se bori Darjan Slavic. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gregor Čiček

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu