Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Anemičnost Mure odnesla Evropo?

Fotografija prazne VAR sobe prikazana v 36. minuti srečanja, 22. kroga med Radomljami in Muro. Slika predstavlja metaforo slabega sojenja v slovenskem nogometu. Avtorske pravice: Sportklub Slovenija Foto: Sportklub Slovenija

V 22. krogu smo v Domžalah lahko spremljali anemično, zaspano srečanje dveh (prvoligaških) ekip. Ekipa, ki naj bi se borila za evropska mesta se je pomerila z zadnje uvrščenimi Radomljami, ki kot je sedaj že vsem znano ne igrajo na domači zelenici in svoje tekme gostijo v domžalskem športnem parku. Mura proti Radomljam v Domžalah še ni vknjižila zmage.

Namesto, da bi se v Domžale po, klub porazu, dobri predstavi v Celju odpravili motivirani, smo muraši puško v koruzo odvrgli že v Murski Soboti in se na pot odpravili brez ambicij, da bi tekmo zaključili z zmago. Tako je vsaj izgledala Murina ekipa, tako na terenu kot na klopi. Vzdušju ni pripomoglo niti občinstvo, čeprav bi brez domače organizirane navijaške skupine bilo le še tišje. Zbralo se je dobrih 100 gledalcev, kar še enkrat več pokaže, koliko slovenskemu nogometu pomenimo navijači soboške Mure in tekme naše ljubljene Mure v Fazaneriji.

Očitno tekma ni bila zanimiva niti za sodnike v VAR kombiju. V 36. minuti so ga na športni televiziji  Sportklub 1 nehote predvajali v živo. Kombi je bil prazen in opravičeno se lahko sprašujemo o regularnosti tekme.

Seveda smo po podrobnem ogledu fotografije ugotovili, da gre za sliko VAR sobe, ki je nastala pred samim srečanjem, vendar se ne moremo znebiti občutka, da je bila soba kljub temu vseeno prazna in to ne samo na tem srečanju. V uredništvu Sportkluba se lahko konkretno povprašajo o tem, kako je potekal današnji prenos Murine tekme, saj je bilo vmes zaznati kar nekaj neprijetnega šuma.

Mura je sicer zadela v drugem polčasu, vendar je bil gol razveljavljen zaradi domnevnega prekrška Mirlinda Daka. Seveda sodnik prekrška ni preverjal. Da ne bomo pristranski, prekrška za 11-metrovko ni preverjal niti ob štartu Žige Kousa nad nogometašem Radomelj. Mogoče pa se sodniki še niso vrnili v VAR kombi? Kdo bi vedel.

Vsekakor bodo krivca za današnjo slabo predstavo morali v taboru Mure poiskati kaj kmalu, saj nas že v torek čaka domača tekma s Taborom iz Sežane. Upajmo, da bomo domače tekme spomladi začeli bolje, kot smo jih končali pozimi.

Kako so igrali?

Kako so igrali Muraši na tekmi proti Radomljam, ki je bila odigrana 18. februarja 2023? Ocenite igralce od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 20. februarja, ko bodo znani rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 112.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu