Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Anton Žlogar je nasledil Vermezovića

Novinarska konferenca ob ustoličenju Antona Žlogarja za novega Murinega stratega. Levo je predstavnik za medije Smiljan Kuhar, desno pa športni direktor Robert Koren. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.,si

Muro prevzema nekdanji slovenski reprezentant Anton "Tonči" Žlogar, ki je do sedaj opravljal delo selektorja slovenske reprezentance do 19 let. Pred tem je klubske trenerske izkušnje nabiral pri Krasu Repen, Brdih in Triglavu.

46-letni Izolan je svojo nogometno pot začel pri Primorju, jo nadaljeval pri Gorici in Olimpiji, nato pa pri ciprskih Enosis Neon Paralimni, Anorthosis Famagusta, Omonia Nicosia in Alki Larnaca. Sledila je selitev v Italijo k Pordenone Calcio S.S.D in nazadnje leta 2013 h Krasu Repen, kjer je tudi zaključil svojo kariero.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: "Prihod Antona Žlogarja je zasledovanje strategije kluba, ki je povezana z delom z mladimi. Na tak način želimo še bolj povezati člansko moštvo in nogometno šolo, kjer uveljavljamo nogometaše, ki se razvijajo pri nas. Z nekaj izkušenejšimi nogometaši, ki so v pomoč pri afirmaciji mladih nogometašev si želimo zgraditi uspešno in tekmovalno moštvo, ki bo krivuljo obrnilo navzgor."

Robert Koren, športni direktor NŠ Mura: "Anton Žlogar je mlad, ambiciozen trener, ki ima moderen pogled na nogomet. V zasledovanju strategije kluba smo iskali trenerja, ki je željan dela in obenem dobro pozna delo z mladimi, čemur v Muri dajemo veliko pozornosti. Verjamem, da smo dobili pravega trenerja za filozofijo našega kluba. Dokazal se je že v mlajših selekcijah reprezentance, njegova igralska kariera pa tudi sama po sebi govori, da ima nogometnih izkušenj več kot dovolj."

Anton Žlogar, trener NŠ Mura: "Zagotovo so vtisi odlični. Prihajam v velik slovenski klub z bogato tradicijo in velikim številom navijačev. Mura je klub, ki je že osvajal lovorike, tudi zato se je bilo težko upreti klicu Mure. Izkoristil bi priložnost, da se zahvalim NZS za podporo in sodelovanje ter razumevanje pri tej odločitvi. Zahvalil bi se predsedniku Robertu Kuzmiču in športnemu direktorju Robertu Korenu, da verjameta vame in da lahko v Fazaneriji stvari obrnemo na bolje. Prav tako zahvala mojemu agentu Amirju Ružniču, ki je sodeloval pri mojem prihodu v Mursko Soboto. Navijačem lahko obljubim, da bom dal v to delo celega sebe. Želim si, da ekipa doseže pozitivne rezultate, da dvignemo samozavest igralcev in še povečamo zanimanje za nogomet v Prekmurju."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu