Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Balažic: Vermezović zaradi avtoritete, karizme in izkušenj

Predstavitev novega trenerja Vladimirja Vermezovića. Od leve: Smiljan Kuhar (predstavnik za medije), Vladimir Vermezović, Robert Kuzmič (predsednik) in Gregor Balažic (tehnični direktor). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Samo Farič

Ob 20.00 je v klubskih prostorih potekala novinarska konferenca na kateri je vodstvo kluba predstavilo novega trenerja Vladimirja Vermezovića. Na njej sta sodelovala še predsednik Robert Kuzmič in tehnični direktor Gregor Balažic, ki je z novim strategom Mure nekoč že sodeloval.

Predsednik je še enkrat poudaril, da so si v klubu vzeli nekaj več časa, da bi našli srednjeročno ali celo dolgoročno rešitev na položaju glavnega trenerja. Iskanja so se lotili analitično, pogovore pa so opravili z več trenerji. Na koncu so izbrali Vermezovića, ker se njegovi pogledi skladajo s cilji kluba. Dejal je: "Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami pripomogel k temu, da se bo krivulja začela obračati navzgor".

Vermezović je uvodoma dejal še, da ga z Muro povezuje črno-bela barva, saj je z njo povezan vse življenje in to prek beograjskega Partizana. "Vesel sem za priložnost in verjamem, da s svojimi pomočniki ne bomo razočarali navijačev," dodaja Vermezović. "Čaka nas trdo delo, v kakšni taktični postavitvi pa se bomo predstavili pa bo odvisno od igralcev. Ogledal sem si zadnji dve tekmi, želim pa si, da imajo nogometaši takšen odnos do Mure kot navijači," je za konec kratke novinarske konference sklenil Vermezović, ki se je pred prihodom v Muro posvetoval z nekaterimi igralci in trenerji, med katerimi sta bila Darko Milanič in Miral Samardžić.

Gregor Balažic je dejal: "Vermezović ve kako je delati v klubu, v katerem si pod pritiskom in tudi to je odločilo, da ga pripeljemo v Muri. O trenerju sem dobil same pozitivne besede, verjamem pa, da se bodo od njega veliko naučili tako mladi kot starejši igralci."

Vermezović je zadnje tri sezone preživel v Združenih arabskih emiratih, kjer je vodil Hatto. Najprej je z njo izpadel in najelitnejšega tekmovanja, nato pa jo dve sezoni vodil v Division One oz. drugi ligi. Pred tem je bil trener Budučnosti iz Podgorice in južnoafriškega kluba Orlando Pirates. V preteklosti je vodil tudi beograjski Partizan. V svoji igralski karieri je bil obrambni igralec.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu