Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muro prevzema 60-letni Srb Vladimir Vermezović

Vladimir Vermezović je postal trener Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Muro je danes prevzel 60-letni srbski trener Vladimir Vermezović. Nazadnje je deloval v Združenih arabskih emiratih kjer je treniral drugoligaški klub Hatta.

Vermezović ima za seboj uspešno igralsko kariero, v kateri je igral za Partizan, Sporting Gijon, Salamanco, Panionios in Hannover 96. Zbral je tudi dva nastopa za reprezentanco Jugoslavije.

Trenersko kariero je začel v Teleoptiku, nato pa se preselil na klop Partizana, kamor se je vrnil v sezoni 2012/13 in z njimi osvojil naslov državnih prvakov. Bil je tudi trener Spartaka iz Trnave, Bodučnosti in južnoafriških Kaizer Chiefs in Orlando Pirates. Pogodbo z Muro je podpisal do konca te sezone. Z njim se je v Fazanerijo preselil tudi pomočnik Slaven Kovačević.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: "Takoj, ko se je s klopi Mure poslovil Dejan Grabić, smo povedali, da si bomo vzeli čas za imenovanje novega trenerja, da bomo možnosti tehtno in preudarno pregledali. Na koncu smo se glede na situacijo in naše zmožnosti odločili za izkušenega trenerja Vladimirja Vermezovića, saj so naši pogledi na usmeritve in cilje kluba skupni. Lahko povem, da smo dobili karizmatičnega in delavnega trenerja, ki ima bogat življenjepis. Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami pripomogel k temu, da se bo krivulja začela obračati nazvgor".

Vladimir Vermezović, trener NŠ Mura: "Po pogovoru s predsednikom, športnim direktorjem in tehničnim direktorjem, sem se videl v ambicioznih načrtih kluba, kjer ni izključena tudi borba za sam vrh. Seveda bo poudarek tudi na razvoju mladih nogometašev, prav tako je zelo pomemben rezultat. Vesel sem, da sem ponovno v črno-belem, saj ta barva predstavlja velik del mojega življenja. S strokovnim kadrom se bomo zavzemali za to, da ljubezen, ki jo kažejo ti čudoviti navijači, prenesemo v slačilnico. To bo prvi cilj".

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu