Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Murašice ostale brez napredovanja

Razočaranje po porazu. Od leve: E. Kos, Dolinar, Testen, Adam, Kolbl, Malakhova, Bomfim. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Nogometašice Mure so odigrale polfinalno tekmo 3. skupine kvalifikacij za žensko ligo prvakinj. Na Fazaneriji so jim nasproti stale igralke gruzijskega Semegrela, ki so po enajstmetrovkah slavile s 4:5. V rednem delu in podaljšku se je tekma končala brez zadetkov.

Mura: Kocijan, Rakovec (od 103' Hofman), E. Kos, Bomfim, Testen, De Jesus Matos (od 81. Adam), Dolinar, L. Kos (od 63. Plavšić), Kolbl, Malakhova, Vilčnik (od 63' Gornela). Trener: Bojan Jančar.

Samegrelo: Fernandes Neves, Enjibadze, Harvey, Milchevska, Akobidze, Janikashvili (od 37' Bebia), Vilegas Aguilar, Mtsekarashili, Chikovani (od 52' Pavliashvili), Bukhrikidze, Da Silva. Trener: Givi Kvaratskhelia.

Murašice so pogrešale Špelo Rozmarič, ki ni smela nastopili zaradi kartonov iz prejšnje sezone. Manjkala je še poškodovana Lara Klopčič.

Gledalci so prvi strel proti vratom videli v 7. minuti, ko je Špela Kolbl streljala v naročje gostujoče vratarke. Tri minute pozneje je imela lepo priložnost Ukrajinka Malakhova, vendar se pri strelu ni najbolje znašla. Murašice, ki so dobro odprle tekmo so imele lepe priložnosti še prek Malakhove, De Jesus Matosove in Bomfimove. V 31. minuti je po hitrem protinapadu Kolblova streljala v naročje Fernandesove. Prve pol ure si gostje niso priigrale nobene omembe vredne priložnosti. Do prve so prišli šele v 34. minuti, ko je Mtskerashvilijeva prodrla v kazenski prostor kjer jo je ovirala Evelina Kos. Glavna sodnica bi lahko pokazala na belo točko. Do konca polčasa so imele pobudo gostujoče igralke.

Prvo priložnost v drugem delu si je priigrala Malakhova, vendar je streljala preveč po sredini. V 57. minuti je še enkrat več streljala Špela Kolbl. V 68. minuti so imele murašice najlepšo priložnost na tekmi, ko so v eni akciji dvakrat zadele okvir vrat. Po prostem strelu Dolinarjeve je najprej prečko zadela Plavšićeva, po odbiti žogi pa še Malakhova. V 73. minuti so do prvega strela v drugem delu prišle še Gruzijke. Cesarjeva je streljala mimo vrat. V 85. minuti so gostje ostale brez ene igralke, saj je drugi rumeni karton prejela Ana Pavliashvili. Do konca rednega dela je do priložnosti prišla še Malakhova.

V sodniškem podaljšku je igra potekala le na polovici Gruzijk, ki so redko prihajale prek sredine. V 94. minuti se je po strelu Dolinarjeve izkazala Fernandesova, v 96. minuti pa so gostje ostale še brez ene igralke. Drugi rumeni karton je prejela Bebia in murašice so tekmo nadaljevala z dvema igralkama več. V 101. minuti se je še tretjič stresel okvir vrat. Živa Rakovec je streljala z dvajsetih metrov. V drugem delu podaljška smo znova spremljali enosmerni promet, vendar so bile črno-bele v akcijah vse preveč nenatančne. Najlepšo priložnost so si ustvarile v zadnjih sekundah, ko je Malakhova streljala z glavo, Fernandesova je njen strel obranila.

Ker v rednem delu ni bilo zadetkov so sledili podaljški, ki so jih streljali proti severni tribuni. Pričele so murašice.

1:0 - Evelina Kos
1:1 - Jessica Cesar
2:1 - Špela Kolbl
2:2 - Rubi Iridian Vilegas Aguilar
2:2 - Strel Lee Dolinar je obranila Andrea Fernandes Neves
2:3 - Nino Bukhrikidze
3:3 - Nikolina Plavšić
3:3 - Iva Kocijan je obranila strel Elene Enjibadze
4:3 - Tinkara Testen
4:4 - Ana Milchevska
4:4 - Fernandesova brani strel Thalite Ellen Silve Bomfim, ki je streljala preveč nonšalantno
4:5 - Lizi Mkskerashvili

Tekma se je končala z zmago Gruzijk, ki se bodo v finalu pomerile s ciprskim Apollonom, ki je v Radencih z 9:0 premagal severnomakedonski Ljuboten. Murašice se bodo v tekmi za tretje mesto v soboto ob 11.00 v Radencih pomerile z Ljubotenom. V naslednji krog kvalifikacij vodi le prvo mesto.

Mlade murašice - pobiralke žog. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Sodniška trojka, ki je prihajala iz Norveške in Švice. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Pogled na tribune Fazanerije. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Strokovni štab daje napotke igralkam. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: Bomfim, E. Kos, L. Kos, Dolinar, Testen, Kocijan. Čepijo: De Jesus Matos, Malakhova, Vilčnik, Rakovec in Kolbl. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

De Jesus Matos in Enjibadze. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Kloblova obžaluje zgrešeno priložnost. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Noelle Vilčnik se bori za žogo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Borba za žogo pred vrati Samegrela. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Trener Bojan Jančar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Špela Kolbl. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Murašice v pričakovanju končnega razpleta. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Iva Kocijan brani enajstmetrovko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu