Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Bo tekma registrirana s 3:0 za Muro?

Eksplozivnih sredstev je bila deležna tudi Murina klop. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V 58. minuti se je Fazanerija zatresla. S strani mariborskih navijačev Viole je na mestu kjer so se ogrevali Murini rezervni igralci, priletelo zelo močno eksplozivno sredstvo. Pok je bil tako močan, da je nekaj rezervnih igralcev Mure padlo na tla. Sodnik tekme David Šmajc je bil primoran prekiniti igro, da bi umiril situacijo. Na koncu zadeva ni bila tako nedolžna, kot se je videlo na prvi pogled. Kar 6 akterjev Mure je pozneje poiskalo zdravniško pomoč. Glavni sodnik tekme je pozval vse akterje, da zapustijo zelenico Fazanerije. Po skoraj 20 minutnem čakanju je bila odločitev naslednja: izpraznitev sektorja, kjer so gostujoči navijači. Uradni spiker je tudi to nekajkrat ponovil. Navijači Maribora pa so namesto, da bi zapustili sektor nadaljevali z razgrajanjem, prižgali še nekaj bakel ter jih tudi začeli metati na igrišče.

Odločitev delegata in vodje varnosti je bila jasna: Prekinitev tekme!!!

Vse nas zanima kaj sledi?

Po predvidevanju bi se morala tekma registrirati s 3:0 za Muro, saj 59. člen tekmovalnega pravilnika jasno pravi: če je tekma prekinjena po krivdi ene od ekip, se tekma po uradni dolžnosti registrira za nasprotno ekipo, če le-ta ni do prekinitve dosegla ugodnejšega rezultata. Navijači so pa del kluba in klub nosi vse posledice, če pride do takšne situacije.

Za končni razplet pa je potrebno počakati na odločitev disciplinskega sodnika, ki pa ne bo imel lahkega dela.

Komentarji (1)
  • RL
    Rado Lorbek
    18. februar 2024, 23:01 (pred 5 meseci)
    To je sedaj delo za policijo in sodišče.Povzročitelji morajo sprejet moralno in finančno kazen.Organizator tekme bi moral uredit vse,da ne pride do vnosa pirotehnike.NK Maribor za to dejanje ne more bit krivec,razen če povzročitelj ni član NK Maribor.Vsi prav vsi se pa moramo trudit ,da takšni huligani dobijo prepoved vstopa na vse športne prireditve.Vijolam pa za določen čas prepoved organiziranega obiska nogometnih tekem.Huligane izločit iz športa ne pa šport kaznovat

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu