Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ko pridejo idioti in ti odvzamejo sanje

Niko Kasalo se je na poti proti slačilnicam še enkrat zgrudil. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tekma med Muro in Mariborom bi morala biti praznik nogometa, derbi in pravi pokazatelj lepote nogometne igre in navijaštva na tribunah. Polne tribune in retro termin - v nedeljo popoldne. Na koncu se je 89. prvenstveni dvoboj teh dveh ekip prelil v huliganstvo in idiotizem določenih predstavnikov navijaške skupine Viole. Izpad in incident, ki ga avtor tega članka od leta 1991 pa do danes še ni doživel - fizično izživljanje nad igralci, nad mladeniči, ki živijo nogometne sanje. Med tekmo. Šlo je za napad z eksplozivnimi sredstvi na igralce. Še enkrat - napad z eksplozivnimi sredstvi na igralce, pri čemer so igralci utrpeli hujše poškodbe. Z igrišč bodo odsotni mesec in pol in imajo težave s sluhom in opeklinami. Kasala v prihodnjih mesecih čaka še matura. Kako se bo na njo pripravil? Pa pridejo idioti in mu odvzamejo sanje.

Prav zanima nas kakšen bo odziv NZS-ja in pristojnih organov. Lepotna denarna kazen? Lahko sanjamo kaj drugega?

Kaj se je dogajalo?

V 57. minuti so se ob avt liniji ogrevali Murini igralci Kasalo, Ščernjavič in Laci, ko je med njih s sektorja navijaške skupine Viole priletelo eksplozivno sredstvo. Počilo je tako, da smo se še gledalci na severni tribuni - oddaljeni dvajset in več metrov čudili topovskemu udaru. Obležali so na tleh. Vsak bi. Zdravniška služba je nemudoma pritekla k ponesrečencem, sodnik David Šmajc je prekinil tekmo, igralci in trenerji pa so se zbrali na sredini igrišča.

Pred Viole so pritekli policisti, prišli so tudi na sever in začelo se je "prepucavanje" obeh navijaških skupin. Jeza na eni in posmehovanje na drugi strani. Na tleh pa mladeniči, komaj polnoletni.

Ob odhodu z igrišča se je Kasalo še enkrat zgrudil. Glavobol in poškodbe so bile enostavno prehude. Po več kot dvajsetih minutah čakanja smo izvedeli prvo informacijo, da bi se naj tekma nadaljevala, če izpraznijo sektor z gostujočimi navijači. In v tem bi naj Mura nadaljevala tekmo? Hendikepirana za tri menjave?

Viole se niso dale. Seveda niso želele zapustiti stadiona, glavnemu sodniku pa ni preostalo drugega in je odpiskal predčasen konec tekme.

Kakšen bo epilog?

Vsem Murinim ponesrečencem želimo čimprejšnje in uspešno okrevanje.

Kolumne ne odražajo uradnega stališča spletne strani NK Mura skozi čas.

Dogajanje na severni tribuni in prva pomoč ponesrečencem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Matic Maruško in Leard Sadriu v pogovoru z glavnim sodnikom Davidom Šmajcem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijaška skupina Viole je v Murski Soboti že ničkolikokrat povzročala nerede. Tudi tokrat so ostali zvesti svoji tradiciji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tilen Ščernjavič je utrpel poškodbo sluha. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Murina zdravniška služba je prva pomagala ponesrečencem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Eksplozivnih sredstev je bila deležna tudi Murina klop. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu