Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Dozet: verjamem, da bomo jesenski prvaki

Stevo Dozet in Boris Potočnik leta 1960. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Maučecovo enajsterico čaka v nedeljo na domačem igrišču ena najtežjih preizkušenj: moštvo Maribora, ki je z nedeljsko zmago nad Kladivarjem prevzelo vodstvo na lestvici. Ligaš iz Murske Sobote je v nedeljo na Rakovniku odvzel točko Krimu, vendar bi si po prikazani igri zaslužil obe.

Po končani tekmi smo zaprosili vratarja Sobote Vrdjuko, ki je bil v zadnjih tekmah steber enajstorice, da nam pove svoje mnenje o nedeljski tekmi z Mariborom. "Mislil sem, da bomo izgubili s Krimom, sedaj pa upam, da ne bomo izgubili več nobene tekme do zaključka jesenskega dela SCL. Ker igramo doma, sem prepričan, da bomo zmagali. Sicer pa bo tekma z Mariborom prav gotova zanimiva borba od prve do zadnje minute. Kdo bo jesenski prvak? Moj tip je Ljubljana."

Iz tekme v tekmo igra v moštvu Sobote vedno boljše njen srednji krilec Dozet, ki je danes poleg Maučeca in Vrdjuke vsekakor najboljši igralec moštva. Mladega študenta geologije smo srečali na igrišču Ljubljane, kjer se skupno z igralci prvega moštva Ljubljane pripravlja za prvenstvene tekme. "Če primerjamo Maribor bomo jesenski prvaki. Kakor vidite trenirava skupno s Potočnikom v Ljubljani, kar je vsekakor precejšen hendikep za moštvo. Po nedeljski tekmi v Murski Soboti igramo še v Celju z Olimpom in doma z Ilirijo. Tri točke nam ne bi smele uiti."

Sobota ima veliko podporo tudi v gosteh

Dozet je nadalje dejal, da imajo na vseh tekmah izredno podporo v ljubljanskih študentih iz Prekmurja, ki spremljajo moštvo na vseh njegovih nastopih izven doma. Na tekmi s Kladivarjem v Celju jih je bilo preko 100, v Ljubljani na tekmi s Krimom pa preko 300.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu