Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Maučec: Tudi letos bi rad bil najboljši strelec

Feri Maučec po tekmi Krim : Sobota (13. 11. 1960). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Polet

Že dve leti zaporedoma je bil nogometaš Sobote Franc Maučec najboljši strelec v slovenski conski ligi. Znano je, da je to eden izmed tistih nogometašev, ki se znajdejo tudi v najbolj kritičnih trenutkih, ki znajo izkoristiti tudi najmanjše priložnosti, da potresejo mrežo svojega nasprotnika. Maučec je eden izmed tistih, za katerega pravijo, da je "strah in trepet" vseh vratarjev v SCL. Odločili smo se torej, da ga predstavimo našim bralcem, ki so ga prav gotovo že spoznali na mmogih tekmah, ki jih igra po najrazličnejših krajih Slovenije.

Vaša osebna izkaznica?

"Rojen sem leta 1934, v službi sem pri Zavodu za socialno zavarovanje, nogomet pa igram že 10 let. Seveda sem že od vsega začetka član Sobote."

Kateremu vratarju v SCL je najtežje poslati žogo za hrbet?

"Lani je bil to brez dvoma Eferl. V letošnjem prvenstvu pa se mi zdi najteže premagati vratarja Slovana Žabjeka. Sicer pa mislim, da sta odlična vratarja tudi Vabič (Maribor) in Istenič (Ljubljana)."

Vaša najboljša in najslabša tekma?

"Mislim, da letos še nisem doživel svoje najboljše igre. V zadnjem času se spominjam svoje najboljše igre - to je bilo v lanskem prvenstvu proti Mariboru, ko smo zmagali z rezultatom 6:4 - sam sem dal 4 gole. Prav nasprotno pa se zelo dobro spominjam svoje slabe igre in slabe igre cele naše enajstorice. Le-ta je bila pred 14 dnevi na domačem igrišču v Murski Soboti, ko smo izgubili tekmo z Ljubljano, Igrali smo zares slabo in gotovo je prav ta poraz eno mojih največjih razočaranj v nogometu."

Kakšen uspeh prisojate vašemu moštvu ob koncu prvenstva?

"Res je, da smo že pred tekmovanjem računali na mesto blizu vrha. Morda nam gre v tekmovanju celo nekoliko bolje, kot smo mislili v začetku, vendar se mi zdi, da ob zadnjem sodnikovem žvižgu v letošnjem prvenstvu ne bomo na najvišji stopnici. Sicer pa je res, da bodo za naslov slovenskega nogometnega prvaka letos kandidirala 4 moštva: Ljubljana, Rudar, Maribor in Sobota. Videli bomo, kdo bo imel največ sreče. Sicer pa drži, da nobeno od teh moštev ne bo imelo posebnega uspeha v kvalifikacijah za II zvezno ligo."

Ali imate svojega konjička?

"Saj to je že znano. Vsak gol, ki ga dosežem, vpišem v svojo kartoteko in zelo rad prelistavam te spomine. V moji nogometni karieri sem že okoli 300-krat poslal žogo v nasprotnikovo mrežo. Največ golov na prvenstveni tekmi sem dosegel proti Jesenicam, ko so bile še član SCL. Sedemkrat se mi je posrečilo poslati okroglo usnje na pravo mesto."

In vaša nogometna želja?

"Rad bi tudi letos postal najboljši strelec v slovenski nogometni ligi. Že dvakrat sem osvojil ta naslov, čeprav samo neuradno, letos pa je vaš list razpisal pokal za najboljšega strelca v SCL. Prav zaradi tega bi rad, da bi bilo moje prizadevanje v nogometu kronano tudi s tem uspehom, da bi osvojil Poletov pokal. Seveda pa želim tudi čim boljšo uvrstitev svojega moštva v letošnjem prvenstvu."

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Franc Maučec

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu