Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ducat zadetkov murašic

Josilene De Jesus Matos v akciji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Prvo in obenem najbolj oddaljeno gostovanje v sezoni so murašice opravile v Kopru pri ekipi ŽNK Gažon in zmagale z 0:12 (0:8). Ekipa Gažona je odigrala sploh prvo tekmo na domačem igrišču v SŽNL. Trener Bojan Jančar zaradi poškodb ni mogel računati na tri igralke. Manjkale so Lara Klopčič, ki je staknila poškodbo v prvih minutah prvega kroga ter Sara Adam in Lucija Kos. Prvič v tej sezoni pa sta zaigrali Nikolina Plavšić in Yana Malakhova. Zaradi kvote treh tujk je tekmo drugega kroga izpustila četrta tujka Thalita Ellen Silva Bomfirm. Proti Gažonu je tri zadetke dosegla kapetanka Špela Kolbl, ki je na uvodnih dveh tekmah kar petkrat zatresla mrežo. Prvenca sta se veselili tudi Nikolina Plavšić in Yana Malakhova. Vratarka Iva Kocijan je še drugič v tej sezoni ohranila svojo mrežo nedotaknjeno.

Strelke: Josilene De Jesus Matos (3', 20'), Lea Dolinar (7'), Špela Kolbl (11', 56', 72'), Nikolina Plavšić (16'), Yana Malakhova (23', 64'), Noelle Vilčnik (29', 40'), Neli Hofman (58').

Rumeni kartoni: Lana Jakšič (65'); Neža Hrga (70').

Rdeči karton: Vaneja Kalin (62').

Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Ines Sok (od 57. Lana Jakšič), Špela Kolbl, Josilene De Jesus Matos (od 57. Hofman), Živa Rakovec, Nikolina Plavšić, Noelle Vilčnik, Lea Dolinar, Špela Rozmarič (od 57. Neža Hrga), Yana Malakhova. Trener: Bojan Jančar.

Gažon: Ferk, Bikarević, Bjelkić (od 79. Kržič), Vatovec, Gregorič, Kalin, Požru, Šokić (od 46. Jugovac (od 60. Glavina), De Faveri, Mohorčič in Lovrečič. Trener: Robert Zirnstein.

Že v tretji minuti je zadela Josilene De Jesus Matos. Na dva proti nič je v sedmi minuti povišala Lea Dolinar. Svoj prvi gol na tekmi je v enajsti minuti dosegla Špela Kolbl. V šestnajsti minuti je do svojega prvega gola v črno-belem dresu prišla Nikolina Plavšić. Še drugič na tekmi je v dvajseti minuti zadela Josilene De Jesus Matos. V triindvajseti minuti se je svojega prvega gola v dresu Mure razveselila Yana Malakhova. V devetindvajseti minuti je na 0:7 povišala Noelle Vilčnik. S svojim drugim golom na tekmi v štirideseti minuti je rezultat polčasa 0:8 za črno bele postavila Noelle Vilčnik.

Ekipa črno belih je drugi polčas začela brez sprememb v igralskem kadru. V šestinpetdeseti minuti je še drugič na tekmi zadela kapetanka Špela Kolbl. V sedeminpedeseti minuti je trener črno belih Bojan Jančar opravil tri zamenjave, igro so zapustile Špela Rozmarič, Ines Sok in Josilene De Jesus Matos, v igro pa so vstopile Neža Hrga, Lana Jakšič in Neli Hofman. Le minuto po vstopu v igro je zadela Neli Hofman in povišala na 0:9. V dvainšestdeseti minuti so domačinke ostale brez Vaneja Kalin, ki je dobila rdeči karton. V štiriinšestdeseti minuti je svoj drugi zadetek dosegla Yana Malakhova. V petinšestdeseti minuti je po prekršku porumenela Lana Jakšič, v sedeminsedemdeseti pa še Neža Hrga. Končni rezultat 0:12 je postavila Špela Kolbl.

1. Olimpija Ljubljana    2 2 0 0 15:0 6
2. Mura Nona        2 2 0 0 14:0 6
3. Cerklje         2 1 1 0  5:1 4
4. Primorje Gaia Naturelle 1 1 0 0  3:0 3
5. Gažon          2 1 0 1  1:12 3
6. Radomlje Medex      1 0 1 0  0:0 1
7. Krim           2 0 0 2  0:4 0
8. Ljubljana        2 0 0 2  0:7 0
9. Drava Ptuj        2 0 0 2  1:15 0

Murina klop. Trener Bojan Jančar čestita Špeli Rozmarič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Josilene De Jesus Matos in Nikolina Plavšić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Dve kapetanki. Špela Kolbl in Žana Bjelkić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Veselje murašic po doseženem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu